A Toyota saját operációs rendszert fejleszt autói számára


Forrás: www.zdnet.de

A Toyota Motor Corp. a múlt héten bejelentette, hogy autóik digitális rendszere számára egy saját szabvány, egy saját operációs rendszer fejlesztésébe kezdenek – adta hírül a Reuters a Nikkei információira hivatkozva.

Japán legnagyobb autógyártó vállalata az élesedő piaci versenyhelyzetre hivatkozott a terv indoklásában, mely szerint a világ autóipara mind szélesebb körben és mind bonyolultabb rendszereket alkalmazva készíti termékeit, s ebben a versenyben csak önálló fejlesztésekkel lehet talpon maradni, mert olcsóbb egy saját rendszert létrehozni, mint más fejlesztőktől függeni (a BMW például a Windows egyik változatát alkalmazza) – emellett egy egységes vezérlő rendszer jelentősen egyszerűbbé, olcsóbbá tenné a jelenlegi számtalan, külön-külön kezelt egység gyártását, menedzselését és kezelését. A Nikkei tudósítása szerint a Toyota már megalakította az operációs rendszert kidolgozó csapatot, s a végleges verzió megjelenését 2015-re tervezik – bár ez utóbbi állításokat az autógyár szóvivője nem kívánta kommentálni.

A projekt speciális részegységeinek munkálataiba több céget is bevonnak, egyelőre a Denso Corp. és az Aisin Seiki Co. Ltd. neve hangzott el.

Azóta történt