A HP bővíti újrafeldolgozási kapacitását

A Hewlett-Packard 2007-ig évi 500 ezer tonnára kívánja növelni az újrafeldolgozott számítástechnikai eszközök mennyiségét. Tavaly ennek mindössze tizede, hozzávetőleg 50 ezer tonnányi elektronikus hulladék jutott el a feldolgozóüzemekbe, melybe nem számítandók bele a felújított, újraértékesített vagy eladományozott használt gépek.

A PC-k hulladékként való kezelése és újrahasznosítása igen drága dolog, költsége 85 és 136 dollár között mozog gépenként, még akkor is, ha az üzemképes egységeket sikerül kiárusítani. A HP 1987 óta foglalkozik újrafeldolgozással, jelenleg két üzem végzi ezt a munkát Kaliforniában, ill. Tennessee-ben.

A vállalat több módon igyekszik felhívni a figyelmet a kezdeményezésre. Áprilisban, a Föld napja alkalmából jelentette be, hogy akik az internetes "Recycling Service" révén szabadulnak meg régi elektronikus eszközeiktől, kuponokat kapnak, amelyeket beszámítanak HP termékek vásárlásakor. A kiöregedett, hasznavehetetlen gépek és kellékek visszajuttatását a vállalat az Egyesült Államokban és Európában is lényegesen egyszerűbbé kívánja tenni. Ennek egyik jele, hogy egyes nyomtatópatronok dobozában boríték található, amelyben díjmentesen elküldhetők a kiürült patronok a HP részére.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények