<19 Szabadfogású Számítógép verseny 2007


Egy nyertes munka tavalyról

A C3 Kulturális és Kommunikációs Központ immár ötödik alkalommal hirdeti meg az országos <19 Szabadfogású Számítógép versenyt, melyre idén is kreatív, önálló alkotásokat vár a 19. életévüket be nem töltött fiataloktól. A versenyen lehetőség nyílik a számítógépes alkotások megmérettetésére, a legjobb ötleteket pedig a zsűri értékes díjakkal jutalmazza. A művek beküldésének határideje 2007. október 15. éjfél.

A versenyen a 19 évesnél fiatalabbak vehetnek részt – alsó korhatár nélkül – egyénileg, vagy akár csapatban. A verseny célja, hogy új szellemű, az iskolai keretektől független, alkotó számítógép-használatra ösztönözze a fiatal korosztályt, valamint egy kiállítás keretében nyilvános bemutatkozási alkalmat teremtsen számukra.

A <19 Szabadfogású Számítógép versenyre beküldött pályamunka lehet számítógépes rajz, animáció, zene, játék, honlap, portál, kiegészítő alkalmazás, mobilkommunikációs fejlesztés, robot, saját készítésű szoftver vagy hardver: bármi, ami számítógéppel, számítógéphez, számítógépből, számítógépre vagy számítógépnek készül.

A verseny támogatóinak köszönhetően a versenyzők értékes díjakat nyerhetnek, amelyek hozzájárulnak tudásuk további bővítéséhez, kreativitásuk fejlesztéséhez. Nyerhetnek például Origo ösztöndíjat (havi 100 ezer forintot egy éven keresztül), Packard Bell notebookot, T-Online ajándékokat, Sagem mobiltelefonokat és további értékes nyereményeket. A verseny anyagi támogatói az Internetszolgáltatók Tanácsa, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, médiatámogató az Estmédia.

A 2007-es ötödik <19 Szabadfogású Számítógép versennyel kapcsolatos további információ megtalálható a verseny honlapján.

Azóta történt