Szorgos hardvergyártók és IT katasztrófák

RX 460 unlock, HDR monitor, AMD Ryzen processzor

Folytatva a múlt héten elkezdett sort, már hétfőn világossá vált, hogy nem igaz az a korábbi pletyka, miszerint az Intel grafikus hardverdizájnt licencelne az AMD-től. Ám mint minden ilyen értesülésnek, ennek is van alapja, tehát nincs kizárva, hogy a két vállalat összeborul majd, de ez a jelek szerint nem a hardvert érinti. Maradva az AMD-nél, többféle hír is érkezett a gyártó háza tájáról. Kiderült, hogy egyes Radeon RX 460 GPU-val szerelt VGA-kban feloldhatók a letiltott shader processzorok, de ezzel azért érdemes csínján bánni. Új termékbejelentések sem maradtak adósak a vörösök. Első körben a gépi tanulásra szánt gyorsítókártyákat, a Radeon Instinct családot, majd a Zen architektúrára épülő csúcsprocesszorukat, a Ryzent és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokat leplezték le.


[+]

A Microsoft sem tétlenkedett, és Windows 10-zel kapcsolatos újdonságokat teregettek ki. Első körben a WinHEC konferencián számoltak be arról, hogy milyen extrákat hoz majd a grafikus alrendszert érintő, Creators nevű frissítés. Ezt követően személyi asszisztensükre, Cortanára terelték a figyelmet, amelyet a jövőben szeretnének minél több, okos otthonokba szánt eszközbe beépíteni.


[+]

Reagált az új Macbook Pro notebookot érintő hibákra az Apple. Kiadtak egy frissítést, ami javítja a képhibák egy részét, de nem hozza el a teljes megváltást, a munka tovább folyik ebben az ügyben. Ugyanez a frissítés kezeli a rövid üzemidővel kapcsolatos problémákat is, bár a megoldás nem nevezhető elegáns lépésnek a vállalat részéről.

Hardverrel is gazdagon el voltunk látva az elmúlt pár napban. Beszámoltunk róla, hogy 20. születésnapját ünnepli a Panasonic legkeményebb notebookja, és már azt is megtudhattuk nagy vonalakban, hogy HDR-képes monitora mellett milyen kijelzőkkel érkezik a CES-re az LG.


[+]

Ezenkívül bemutattunk egy jópofa Aerocool házat, ami egyesíti a klasszikus vonásokat a modern formákkal, hírt adtunk a Western Digital HDD- és SSD-dömpingjéről, illetve arról is beszámoltunk, hogy az MSI-hez hasonlóan a Biostar is rákapott az SSD-hűtőre. Végül az ASUS külső, Thunderbolt 3 kompatibilis USB Type-C kapcsolatra építő VGA doboza, az XG Station 2 is befutott, aminek igencsak megkérik az árát, de a konkurenseket látva ez nem meglepő.


[+]

További hardveres hírek az utolsó oldalon található videós hírösszefoglalónkban láthatóak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!