Új hozzászólás Aktív témák

  • negyven2

    veterán

    válasz F_Peter #5192 üzenetére

    C verzió: mivel maga a Game Pass nyílt titkokként, nagyrészben a használt játék piac ellen jött létre, pontosabban annak az ellehetetlenítése (ezért is utálja sok használt játékok értékesítésében érdekelt gamer bolt).
    Másrészt sok az olyan játékos akik vagy nem engedhetik meg maguknak teljes áras játékokat (még most is sokan sírnak a neten, hogy sok a $60 egy játékért), eleve nem érdekli őket csak pár cím, de ha bent van GP-be akkor kipróbálják, vagy csak szimplán olyan fillérb*szók mint Crytek. Ezen emberek többsége ezen játékok nagy részét sose vette volna meg, vagy max. ha nagyon olcsó, így a kiadóknak igazából bevételt már nem nagyon termel az adott cím esetén. De így a szerződéseknek köszönhetően, bevételhez is jutnak (szemben mondjuk egy használt játék értékesítése utáni $0.00-al szemben. Ráadásul ha kikerül egy játék, és az illetőtt érdekli akkor még meg is veheti.
    Egy esetleges CP2077 bekerülésével így-is, úgy-is megveszik teljes áron akik meg akarják venni. Persze lesznek azok akik kapva az alkalmon 300Ft-ért is beszerzik,mert ha már ott a lehetőség akkor miért ne. Viszont sok esetben túlbecsülik azoknak a számát akik 300Ft-os akciókkal játszanak, vagy mindig csinálnak másik profilt (Netflix/Amazon Prime esetében is ott a lehetőség, hogy folyamatosan 30 napos Free trial-al néz végig mindent, és mégis valahogy működik a rendszer, és még mellé a mozit, lemezes filmes piacot se nyírta ki).

    Ez a használjuk ki a kiskapukat mert milyen jó így nekem, dolgokat szerintem a felhasználók kis része csinálja. mint ahogy pl. a PC piacot se az otthon összerakom majd saját magamnak a NASA2.0-át, emberek azok akik miatt él a hardvaerpiac. Hanem átlag (90%+) vásárló aki bemegy egy Walmart-ba és megveszi az előre összerakott asztali, hordozható gépet. És ha esetleg esetleg megváltozik a startmenü kinézete akkor sikítva rohan a szervizbe, hogy most mi van.

    “I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”

Új hozzászólás Aktív témák