Új hozzászólás Aktív témák

  • lacam

    aktív tag

    Sziasztok

    Hálózati problémára keresek megoldást, remélem tudtok segíteni.

    Kb középhaladó szinten járok ..bár lehet hogy túloztam?! :D

    Testvérem újabbnál újabb kihívásokkal állít szembe.

    Adott neki egy T-home-os net...a hozzá kapott THome-os routerrel. Jópár hónapja kitalálta, hogy gyenge a wifi-jel és a ház másik oldalán is wifit akar látni. Volt neki otthon egy 3 antennás -talán TPlink?!- routere.

    Beállítottam neki úgy, hogy a TPlink szolgáltatja a netet, osztja az IP-t, azon lóg a NAS..a THome-os cucc csak átjáró a nagyvilágra.

    ....DE....most úgy gondolja, hogy a garázsban is kell neki wifi. Vásárolt egy "jelerősítőt"...egy TP-LINK RE350 készüléket. Hálózati aljzatba konnektálta s a leírása alapján "Nyomjon egy WPS butttton-t és nyugodjon békében"....megtette, s majdnem letérdelt a hálózat.

    Megodható valahogy, hogy a hálózat jól működjön? A garázsegyik sarkában még épp van wifijel, oda szándékozik a jelerősítót csatlakoztatni. Én úgy gondolom, hogy nem eszik olyan forrón a dolgot, nem lesz ez ilyen egyszerű, de lehet hogy tévedek.

    Jah annyi, hogy falusi nete van, tehát olyan hogy a routereket úgy összekötni, hogy felezze a sávszélt, nem játszhat, mert így is egy lassú sz...r.

    Tudtok ebben segíteni, vagy mondjam neki, hogy adja el a vacakját, és vegyen egy szokol rádiót meg 2 meztelen nős posztert a garázsba, ahogy az régen volt szokás, és ne akarjon stream-eket nézni/hallgatni.

    Előre is nagyon köszönöm a választ.

    (ha tudnátok linkelni valami szájbarágós ....itt kapcsold ki a DHCP szolgáltatást, ott konfiguráljam fel a kartert ami bele ver az index-be, az nagyon jó lenne)

Új hozzászólás Aktív témák