Új hozzászólás Aktív témák

  • ArchElf

    addikt

    válasz D4rkm4n #2424 üzenetére

    Windows alatt olyan szarul van megírva a wireless driver, hogy amennyiben az SSID és a csatorna jó de helytelen jelszó van beállítva az azonosításhoz (pl elütés/kisbetű-nagybetű probléma) úgy a windows azt írja ki hogy csatlakozva vagy, de valójában nem sikerült azonosítatnod magad az AP val. Ez a következő miatt lehet:
    AP azonosítási folyamat (kicsit leegyszerűsítve, alapértelmezett beállítás mellett):
    1) AP szétkürtöli a beállításait (ESSID (ha nincs rejtett mód beállítva), BSSID, Csatorna)
    2) Kliens küld egy csomagot, hogy szertne csatlakozni (authentikáció)
    3) Amennyiben a csatorna nyitott (OPEN) és nincs MAC szűrés (vagy van, de engedélyezett MAC-el próbálkozol) az AP küld egy csomagot ami tartalmazza a következőket (ESSID (minden esetben), BSSID, Csatorna, Elfogadott azonosítási módok)
    4) A kliens az azonosítási módnak megfelelően azonosító csomagot küld (ha kell) az AP-nek (authorizáció)
    5) Ha kell azonosítás az AP ellenőriz és ha jó nyugtázza az belépési engedélyt

    Sajnálatos módon a Windows már a 3. lépés (authentikáció) alapján azt képzeli, hogy csatlakozva vagy (ami egyébként igaz is, de nem vagy azonosítva) és hogy él a kapcsolat. Ami az egészből igaz az az, hogy az AP jogosnak fogad el tőled csomagokat (pl azonosítási kérelmet), mert ha nem vagy csatlakozva, nem is küldhetsz neki semmilyen csomagot (csak csatlakozási kérelmet).

    Magyarul próbáld meg mégegyszer megadni a jelszót és örülj ha sikerül. :)

    AE

    [Szerkesztve]

    Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]

Új hozzászólás Aktív témák