Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz szabifotos #1605 üzenetére

    (Nem hülye kérdés, csak épp semmi köze az antennákhoz.)
    "Repeater használatakor az elméleti maximum sávszél feleződik (pl. 54, 150, 300Mbps), vagy az elérhető internet sebessége? (5 megás netnél 2,5)"
    Igazából egyik se. Az utóbbinak, vagyis a neted sebességének nyilvánvalóan nem sok köze van a wifi átviteled sebességéhez, pontosabban csak annyi, hogy ha a hasznos átvitel már nem éri el a neted névleges sebességét, akkor már azt sem fogod elérni (leggyengébb láncszem elve).
    Az általad elméleti maximális sávszélnek hívott dolog pedig egyrészt nem elméleti (hanem fizikai szintű jelzési sebesség), másrészt pedig mivel maximális, csak abban az esetben realizálódik, ha a fizikai linksebesség valóban éppen a legnagyobb.
    Az alapkérdéshez: valójában az adatcsomag továbbítási ideje nő a kétszeresére a végpontok között, legyen bármekkora a jelzési sebesség, utóbbi ugyanis nem változik meg attól, hogy a köztes állomás most nem egy végpont, hanem egy jelismétlő. Ez a (minimum) kétszeresére növekedő eredő transzfer idő okozza a gyakorlatban a hasznos sávszélesség feleződését.

Aktív témák