-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
atyca
senior tag
válasz kuyarashi #64080 üzenetére
Szia!
Az első kérdésedre:
Megnyitod az intézőt,majd a felső sávban a beállításokat.
Az általános fül alatt a fájlkezelő megnyitása mellett a legördülő listából kiválasztod a saját gépet.
A másodikra (ha minden igaz):
Ugyanitt a nézet fül alatt megkeresed a fájlikonok megjelenítése a miniatűrökön beállítást.Pipa.Win11 Pro/64, MI TV Stick, Kodi 20.2 (többi az adatlapomon)
-
-
törölt tag
válasz kuyarashi #64099 üzenetére
Értem a módszered, én még a jobb klikk jump list menüt se használtam soha. Más a Win10 pechedre ha jól értem a target megadásnál elbukik a dolog. Külön ikonként ki lehet azért pakolni a dolgokat. És azért meg lehet szokni a Win10 alapértelmezett logikáját is: a Quick Access részbe beszórtam a kedvenc mappáim, letöltések, lomtár, meghajtókat és minden elérhető egy helyről asztal nálam töküres. Két klikkre van minden file explorer megnyílik a quick access-be és onnan 2. klikk amit éppen akarok. Esetleg még start menübe is lehet a letöltéseket, dokumentumokat megjeleníteni, azzal is két klikkre van.
Az persze jogos panaszod miért nem lehet akármit a tálcára tenni kerülő megoldás nélkül.
-
törölt tag
válasz kuyarashi #64102 üzenetére
Én is minimalista vagyok. Hát ezt kell szeretni, hivatalosan asztal, tálca, start menü hármasból lehet választani mit cicomázunk fel ikonokkal. Tálcán nekem is csak 3 ikon, start menü csempés részén max. 10, ott az app lista leggyakoribb része, win gomb kereséssel indítani programot... szóval szerencsére lehet szép üres az asztal. (ha nagyon akarnám azt hiszem Logitech szoftverrel valamelyik egérgombra is beállíthatnám hozza elő pl. a letöltések mappát de izibe, ennyire azért nem sietek)
Win7 után a Win10-ben van virtuális asztal támogatás, csak az a probléma hiába csinálnék egy plusz asztalt aktuális szemetes munkafelületnek amit odarakok parancsikont, fájlt azt mind mutatja az összes asztalon. Futó programokat el lehet takarítani, fájlokat nem. Vagyis csak úgy jobb klikk asztalon rejtse el az ikonokat, de ez is univerzális nem lehet virtuális asztalonként állítani.
Másik tipp fogod azt a meghajtót kiteszed tálcán jobbra mint toolbar. Így egy klikkre látod listában a tartalmát. Vagy csinálsz egy kis kedvencek mappát:Az én szemem ez zavarná, csak ötlet. Szerintem még mindig a Quick Access használata a legtisztább megoldás, egy klikk és előhozza a kedvenceid, még egy és ott is vagy ahol akarsz.
edit: Közben megoldottad mire lepötyögtem a mondókám, tárgytalan. Lényeg sikerült.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
persil
nagyúr
válasz kuyarashi #64144 üzenetére
Nem "olyan" lassú, egyszerűen csak szokatlan...
Szóval érted, míg egy third party app legrosszabb esetben is pillanatok alatt megnyílik, addig a windows-os integrált naptár 2-3-4 másodperc. Ami így iszonyatosan sok időnek tűnik.
Konkrétan a diablo 3 hamarabb elindul, mint a windows-os levelező app első indításnálAz lesz akkor, amit twofatcat mond, hogy "ez ilyen". Kár érte, mert amúgy meg szeretem mindenből a gyárit használni, bejön ez a minimalista stílus is.
Mondjuk mindegy, már régóta win 10-es vagyok, csak gondoltam rákérdezek most márEladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
Debilon
addikt
válasz kuyarashi #64159 üzenetére
ok, köszi, ezt a startmenüs dolgot nem tudtam, és tényleg nagyon ritkán használom/tam, főleg a házon levő ki/be kapcsoló gombot szoktam nyomni és szabályosan leáll a gép, másnap meg 20-30 sec után már írom a jelszót
lusta vagyok és telóról szoktam kikapcsolni a gépet amikor már fekszem, az alkalmazásban a "shutdown"-ra nyomok mindig mint eddig is, a szokásaim semmit sem változtak, ellenben a gép indulása igen
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
nicu71
addikt
válasz kuyarashi #68550 üzenetére
nálam is ez volt,sőt más is panaszkodott az induláskor felugró érintőbillentyűzetre,az őszi update-el jött elő ,mikor egyszer kiraktam a tálcára mert a wireless billem rakoncátlankodott.
Pár napja viszont megszűnt a probléma ,magától.Csodálkoztam is,semmit nem csináltam vele[ Szerkesztve ]
"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
addikt
válasz kuyarashi #68584 üzenetére
Ezek a kapcsolók el szoktak mászni frissítéskor, androidnál szintén jelen van ez a hiba. Frissítést követően nem ugyan az a beállítás, mint amit látsz, ilyenkor ahogy írtad is, ki, restart, be, restart. Vagy fordítva.
5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hálózati / IP kamera
- Milyen monitort vegyek?
- Windows 11
- Gumi és felni topik
- Túra és kirándulás topic
- Robotporszívók
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest