Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz westlake #6549 üzenetére

    Ha arra gondolsz, hogy egy-egy frissítés/újraírás általában betölti az alapértelmezést és ez volt a megoldás, így frissítés nélkül egy egyszerű reset is orvosolta volna a problémát, akkor egyetértek az eredeti feltevésed logikájával.
    Ha viszont arra célzol, hogy az egyes BIOS revízióknak más-más lehet az alapértelmezett beállítása, és az újabb revízió annyiból volt szerencsésebb, hogy jobbak voltak az alapértelmezett beállításai, akkor szerintem nem hejtálló a logika, miszerint az újabb BIOS revízió nem jobb, mint a régi (a jobb alapbeállítás szerintem "jobb"-nak klalifikálja azt a verziót).

    Amúgy pedig nem lehet, hogy pl. egy CPU mikrokód vagy AHCI BIOS modul frissítése ténylegesen is segíthet valamilyen OS kompatibilitási problémán? Vagy hogy a régi verzió nem is ad lehetőséget valami olyan paraméter állítgatására, ami a problémát okozza?

    Azon túl pedig az én alaplapom sem támogatta a Win8-as EFI boot-hoz a Secure Boot módot, míg nem frissítették a firmware-t. Persze enélkül is feltelepült és működött a Windows 8 is, akár BIOS, akár EFI boot módban, de utóbbihoz azért illik a Secure Boot. (És ezzel együtt jött be az az opció is, ami mellőzi a legacy BIOS modulok betöltését, hogy gyorsuljon a boot, de ez már csak kényelmi funkció. Az előbbit viszont szerintem az MS is erősen javasolja.)

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák