Új hozzászólás Aktív témák

  • TBT

    addikt

    Hátha sikerül megoldást találnom az alábbi problémára, ami a Windows 10 használata óta jelentkezik nálam.

    Telekomos nettel rendelkezem, ami a réges-rég kiépített és elavult hálózat miatt csak a fele sebességet kapom meg, mint, amire előfizettem - és egy Wireless D-Link Routerrel.

    A Firefox/Chrome/Edge a weboldalak betöltésénél szeret hibaüzenetet dobni:
    "A kiszolgáló nem található."

    Néhány F5 lenyomása után mégis sikerül megtalálni a kiszolgálót. Internetes alkalmazásoknál szintén ez van (Origin, Uplay, Steam, Windows Store), a Battlenet valamiért hibátlanul működik. Néhányszor frissítenem kell az alkalmazást, hogy betöltse az adott kliens áruházi oldalát, mert csak annyit tud hozzám dobni, hogy nem rendelkezem internet kapcsolattal.
    Letöltés nem megy a háttérben, hiába lövöm ki az összes netes alkalmazást, akkor is ezt produkálja néha.

    Mindenféle víruskeresőt és tűzfalat kikapcsolva sem jobb a helyzet.

    Érdekesmód Windows 8 alatt nem volt ilyen problémám, ott azonnal működött egyszerre minden. Sajnos Windows 10-ről a programjaim miatt nem tudok visszaváltani, viszont így halál a böngészés. Újravezetékeztem a rendszert, de semmi változás.
    1-2 weboldalon azt olvastam, hogy valószínűleg a Router adja meg magát, mert ezek csak 2-3 évre vannak tervezve. Az enyém egy 2011-es darab. De persze az is lehet, hogy a Windows 10 nem szereti a hálózati kártyát, ami érdekes lenne, hisz van hozzá Windows 10 driver.

    Céges gépről használva az itthoni wireless hálózatot, szintén ugyanez a helyzet (szintén Windows 10 szökevény). Okostelefon és PlayStation 4 esetén (vezeték nélküli netet használva) pedig semmi hiba, minden szuperül működik, nem jelentkeznek ezek a problémák.

    Na ebben kellene nekem javaslat, hogy mit tegyek a felhasználói élmény növelése érdekében.

    "I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."

Új hozzászólás Aktív témák