Új hozzászólás Aktív témák

  • Barthezz2

    MODERÁTOR

    Ha valaki a következőre magyarázattal tudna szolgálni, annak nagyon megköszönném.

    Van a laptopomban egy Adata SX300 mSATA 128Gb-os SSD. Az évfordulós frissítés utána a Windows 10 viszont nem megy rajta. Aki követi a topikot az olvashatta múlt héten, hogy 3 nap kellett mire rájöttem, hogy az SSD miatt nem megy fel az AU.

    Nagy nehezen felerőltettem rá tiszta telepítéssel, de így is fogja magát, és megfagy.
    Azóta feltettem merevlemezre tisztán a Win 10 AU-t. Az összes drivert felpakolta magának, frissített amit kellett, beállítottam mindent. Tökéletesen megy, semmi hiba.
    Ha ezt a feltelepített Win-t Macriummal átpakolom az SSD-re, akkor viszont továbbra is ugyan az a helyzet. Vagy már boot alatt befagy, vagy eljutok a login-ig és ott, esetleg még be tudok jelentkezni és utána pár perccel egyszerűen csak megfagy. Semmi hibaüzenet, semmi BSOD, csak befagy, és semmit nem tudok kezdeni vele.

    Az SSD HDSentinel szerint hibátlan, neten talált még két különböző HDD/SSD tesztprogram szerint szintén. AU előtti Win10 mentésemet visszarakva rá, hibátlanul megy. Win8.1-et telepítve rá, hibátlanul megy. Csak Win 10 AU alatt fagy be.
    Extra adalék, ha merevlemezről megy a Win 10 AU, de bent van a formázatlan SSD a gépben, akkor sokszor nem tud leállni, lassabban rebootol, és sleep-be sem tud lemenni. Ha kiveszem, minden ok, illetve a cache-ként berakott(a 128-as helyére) 24Gb-os SSD-vel sincs jelen ez.

    Miért?

    Rendben, hogy most merevlemezről minden ok, de nem szívesen használnám 5400rpm-es lemezen, mikor ott van mellette az SSD..

    Everybody lies.

Új hozzászólás Aktív témák