Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz zolee001 #135467 üzenetére

    Számomra a wu az egy elszabadult valami amit kontrolálni kell. Teljes kikapcsolást azért gondolom helyesnek mert így egy adott időben én saját magam tudnék kézzel frissíteni megadott gépeken. Magyarán nem az összes gépen egy időben menne rá a már rendszerint hibás frissítés hanem csak pár olyan userre aki bírja a strapát vagy olyan feladata van ahol át tud ülni másikhoz amíg én reszelem a gépét. Bevállalom azt hogy gyengébb lesz a biztonság, cserébe kevésbé tépik a hajukat az userek amikor ez meg az meg amaz nem megy.
    Már volt hogy hajnalba kezdtem csak azért hogy visszaállítgassak frissítéseket meg előző nap délutánra szétcseszett valamit az update pár gépen. (legdurvább az az volt amikor sorra kékhaláloztak a gépek, na akkor volt ám szaladgálás)
    A gépek védtelenségét ellensúlyozandó külön mentő szerver van éjszaka mentésre veam-el amit az user nem is ér el mert csak a veamben van felvéve. (sima user és helyi rendszergazda elvileg nem fér hozzá hacsak a veam tárolójából nem szedik ki, még én is elfejeltettem a jelszavát :DDD )
    Szervereket viszont gyakran frissítem (érdekes módon azokat a frissítéseket nem cseszik el srv2016-osak de van egy 2008R2-es is), user gépekért nem kár, eleve nincs rajtuk pótólhatatlan adat csak azért van róluk mentés hogy ne a nulláról kelljen újrarakni mindent ha beborul az ssd-jük. Szervereken meg lóg pluszba hdd amihez eleve csak a szerver fér hozzá és arra is megy mentés a mentőszerveren felül. Szóval ha csak nem a szerveren keresztül jön be valami akkor elvileg jó biztonságban vannak az adatok, leszámítva tűzvészt mert arra nincs felkészülve a rendszer de ha már ég az egész nagy iroda akkor már rohadtul mindegy mi van az adatokkal. (btw levelezés is tárhelyes és gépeken is megvan több helyen is)
    Volt már zsarolóvírus de helyi mentés ment vissza image-ből a szerveren meg simán árnyékmásolatból visszaszedtem mindent, nyilván bukott pár óra munka.
    Userek meg keményen ki vannak oktatva mire kattintsanak és mire nem, leginkább megkérdeznek szinte minden nap hogy mit nyithatnak meg. Gyakorlatilag pár óránként jönnek vírusos mellékletek (viccesen rar de volt hogy arj-be csomagolva), meg persze a szokásos webkamerát nézegettem utalj x coint, szokásos néger hercegek meg nagyobblesz a lőcs stb cuccok mellett, akár milyen profin állítom be a spamszűrőt.

    Vintage Story PH szervere újra fut!

Új hozzászólás Aktív témák