Új hozzászólás Aktív témák

  • zolee001

    őstag

    válasz xeon forever #108707 üzenetére

    Egy idézet az igen népszerü vista "reklámjából"
    Ha a gyártó (microsoft) ajánlásainak mondasz ellent (mivel te jobban tudod) és otthon ugy használod azzal semmi gond,csak nem kellene itt reklámozni a hülyeségeket,lassan ált suliban buktatnak ilyenért

    Adjak egy rdp-t public ip cimmel?,felhasznevet+jelszot nem tudod,a bult in admin disbaled
    Szoval hogyan lépsz be hogy lefuttasd a net user admin /active:yes parancsot?
    Ne eröltesd,legális modszerekkel sehogy és maradjunk ennyiben

    Manapság nagyon sokan a felhasználói fiókjukat rendszergazdai jogosultsággal használják. Ez nagy kockázatot rejt magában, de sokszor elengedhetetlen, mert pl. a legtöbb alkalmazás a telepítéshez magasabb szintő jogosultságot követel meg. Erre találták ki az UAC-t, a felhasználói fiókfelügyeletet. A Vistában hiába vagyunk rendszergazda szintő felhasználók, alapból csak a „mezei” felhasználói jogokat kapjuk meg. Egy magasabb szintő joghoz kapcsolódó mővelet végrehajtása elıtt figyelmeztetést kapunk ennek szükségességére.
    Ekkor egy feladat erejéig
    rendszergazdák leszünk és a feladat a beleegyezésünkkel végrehajtódik. Ez óriási dolog biztonsági szempontból, de sajnos mindennek van hátulütıje. Az újabb és újabb ilyen mőveletek újabb és újabb ablakok felugrását eredményezik, melyeket mind érvényesítenünk kell. Ez sajnos a legtöbb felhasználónak egy idı után idegesítıvé válhat. Az UAC egy másik fontos jellemzıje, hogy a regisztrációs adatbázist és a fájlrendszer egyes területit virtualizálja. Ezzel megakadályozható a ténylegesen használt erıforrások károsodása, ugyanakkor az új megoldásból eredı kompatibilitási problémák is kiküszöbölhetıvé váltak.

Új hozzászólás Aktív témák