Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Ma megint teljesen összeomlott a Windows-om. :W

    Tegnap, mikor kikapcsoltam a gépet, akkor valamiért nem állt le, hanem újraindult. Ismét kikapcsoltam és akkor leállt. Ma viszont nem kapcsolt be többé.

    Az "automatic startup recovery" nem talál semmi hibát (átnéztem a log-ot is).
    Kézzel is végigfuttattam pár dolgot a recovery-ből bootolva:
    chkdsk c: /B
    sfc /scannow
    dism /Image=C:\ /Cleanup-Image /RestoreHealth

    Ezek közül csak a chkdsk mondott annyit, hogy foglaltnak volt jelölve egy üres terület, amit orvosolt.
    Csökkentett módban bootolva is automatikusan újraindul, amint eltűnik a boot animáció. A hiba esetén történő automatikus újraindulást letiltva a boot animáció után egy masszív fekete képernyőt szemlélhetek, míg meg nem unom.

    Pendrive-ról gond nélkül bootol az Ubuntu ezen a gépem, most is onnan gépelek. Az SSD-n lévő EFI és Windows partíciók is gond nélkül tallózhatóak innen.

    Valamikor fél éven belül volt már egyszer ugyan ilyen gondom, hogy egyik napról a másikra egyszerűen nem bootolt többé a Win8. Akkor sem jutottam vele semmire, csak a teljesen újratelepítés segített (a system restore nálam fixen OFF, mert az nekem úgysem felel meg, arról sohasem tudom mit töröl és mit hova állított épp vissza, képes az asztalon lévő file-jaim nyom nélkül eltüntetni...).

    Minden driver friss WHQL verzió volt, a Windows pedig automatikusan frissült, de emlékeim szerint az utóbbi pár napban nem telepítettem drivert és a Win sem frissült.

    Hol lehetne bármi logfile, ami elűrulhatná, hogy mitől döglik meg bootoláskor?

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák