Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz SpongyaBob #50183 üzenetére

    Miután a 100 MB-os partíció van aktívként megjelölve, a telepítő szemszögéből nézve az lesz a C: meghajtó. Ha minden egyéb meghajtót kiveszel a gépből, akkor a következő partíció lesz a D: meghajtó.

    Ha például beteszel egy HDD-t az 1. számú SATA-csatlakozóra, másodikra pedig a rendszert, akkor az első HDD-n lesz a C: meghajtó, utána a többi sorba.

    Tehát így lehet befolyásolni a helyreállító konzol által kiosztott betűjeleket, csak épp semmi értelme, mert ez sehol nem tárolódik, legközelebb újraosztódik. Mivel nincs tárolva, így nem tudsz semmit átírni, módosítani.

    Nincs értelme annak sem, hogy például átrakni az aktív jelet a másik (Windows) partícióra, mert ezután a konzol hiába adna neki C: betűjelet, de a normál bootfolyamat megszakad.

    Ugyanis a 100 MB aktív partíción található a bootmgr rendszertöltő program, valamint a rejtett Boot mappa, a BCD konfigurációs fájllal, ami alapján a rendszert megtalálja a nagy partíción.

    Ha megjelenik a fekete képernyő, ahol a választási lehetőségeket sorolja, az azt jelenti, hogy a bootmgr program elindult, de a másik partíción lévő rendszer betöltésével gondja akadt. Nem az a gond, hogy nem "látja", mert azt egyértelműen ki is írná.

    Talán az lehetne ilyenkor egy módszer, hogy elindítani rá a telepítőt, mintha felül akarnád írni a Windowst, de nem formázni, csak kijavítani a rendszert, a programok meghagyása mellett.

    A meglévő állapotról akár egy másolatot is lehet készíteni, ha fontos a megőrzése. Arra az esetre, ha valami nem jól alakulna.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák