Új hozzászólás Aktív témák

  • #41133696

    törölt tag

    válasz #54715584 #36925 üzenetére

    Ha Hardverileg képes a számítógéped futtatni, akkor igen, önmagában azért is, mert a 7-tel ellentétben a 8.x nem egy statikus rendszer, amit egyszer kiadtak aztán úgy marad.

    Itt bővebben is leírom, hogy miknek kell a számítógép részéről meglenniük, hogy a Windows 8.1 telepíthető legyen: Windows 8.1 teszt

    Most vonatkoztassunk el a Modern UI-tól ami van akinek bejön van akinek nem. Ha ezt megtesszük, akkor láthatjuk, hogy a Windows 8.x asztali része hasonlatos nagyon is a Windows 7-re, de egy csomó újdonságot kapunk, és nem mellékesen jegyzem meg, hogy nekem ez a rendszer vált be a leginkább. A mostani Windows 8.x-et még 2012-ben telepítettem, igaz kapott egy a fentebbi cikkben szereplő 8.1 frissítést, de az alaprendszer 2012.12.31-én lett telepítve pont :) Volt amikor utána néha lement alfába (B.S.O.D - kék halál), de az azóta eltelt hónapokban, több alkalommal is érkeztek hozzá stabilitási javítások is a kötelező biztonságiakon túl, amik ugyan csak ajánlottak, de rengeteget segítettek.

    XP óta egy MS OS-t sem hagytam ki, a Vistát sem, nálam az is aktív rendszer volt pár nappal ezelőttig, amikor kivettem a merevlemezt a kisebbik gépből és csak egy SSD maradt benne amin a Windows 7 fut.

    A kérdésedre a válasz attól is függ persze, hogy milyen áron jutsz hozzá. 7-ről 8.x-re váltani nekem akció keretében 29.99 € volt a történet mindössze, de ma már lényegesen drágábban oldható meg.

    (#36929) DS39 :R

    Több megoldás is lenne, de sejthetően üzleti érdekek miatt a legkézenfekvőbb, miszerint az összes Windows licenccel rendelkezőnek, hónapról hónapra az MS által a saját szerverein hozzáférést biztosítani a legfrisebb javításokkal integrált telepítőhöz, sajnos nem lépik meg.

    SP csomagot Windows Vistához és Windows 7-hez szerintem 2,5 - 3 évente kellene kiadni és nem csak az 5 éves ciklusban, de ezt sem lépik meg.

    Érdemes minden hónapban csinálna valami Backup/klonozó programmal a telepített rendszerről teljes képet lementeni /én például az egyik SSD-mhez adott Acronis True Image HD-t használom/, és ha valami gond van abból visszaállítani.

    (#36938) micafighter: XP-ig egyébként volt lehetőség hivatalos MS féle összefűzésre is. Sajnos azóta már csak harmadik féltől származó megoldásokat lehet használni, amiket az MS fórumain Hack Toolnak minősítenek :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák