Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz martonx #9853 üzenetére

    "ha valakinek egy CMS-be csak valami saját css kell, akkor nem ám az a megoldás, hogy fogjuk a css header-ért felelős kódrészét, és belegányoljuk"
    Ez így van, például nagyon rossz módszer emiatt belegányolni a smink html.tpl.php fájljába.

    "hanem írunk rá egy minimalista plugint x perc alatt"
    Attól függ: vagy modulba (nem plugin a Drupal-névkonvenció szerint) tesszük a CSS-fájl hozzáadását, vagy az általunk használt alsminkbe (nem pedig egy fősminket gányolunk, max. akkor, ha azt teljesen mi fejlesztjük, de ilyet általában nem érdemes tenni, mert vannak nagyon jó vázak, mint pl. a Zen smink; ha valakinek jobban tetszik, Bootstrap alapsmink is van). Ezeken belül is lehet kombinálni: ha a smink VAGY modul .info-fájljába tesszük a fájlt, akkor az mindenhol include-olódik (természetesen smink esetén csak ott, ahol épp az adott smink van engedélyezve!! - például lehet külön adminisztrációs sminked, vagy befolyásolható modulból is az adott oldalon használt smink), ha kódból, drupal_add_css() segítségével adjuk hozzá az adott stylesheetet, akkor nyilván a kódunkban meghatározott feltételektől függ a beillesztése. Például ha azt akarjuk, hogy az adott CSS-fájl csak adott sminkhez kötődjön, akkor nyilván a sminkfájlban kell babrálni a stylesheettel, nem pedig a modulban.
    Szóval ezt is elég értelmesen lehet variálni igénytől függően.

    "nem azt mondtam, hogy drupalban nehéz plugint fejleszteni, pláne ha valaki már átrágta magát pár tutorialon, és kikísérletezte, hogy mi merre meddig. Azt mondtam, hogy amikor valaki életében először lát drupal-t, vagy wordpress-t, és mindkettőbe egy hello world plugint akar írni, hogy lássa melyikbe milyen egyszerű, akkor ott toronymagasan a wordpress fog nyerni."
    Hát ezt nem tudom, mivel ahogy linkeltem, léteznek már elég értelmes tutorialok, gondolom Te még a Drupal 6 idején nézted. Én nem próbáltam WordPress-plugint írni, de a korábban elhangzottak fényében meggyőztetek, hogy ne is akarjak, mert a Drupal szofisztikáltságban úgyis igen alaposan (sőt, toronymagasan, ha már) verni fogja. ;]

    "Aztán a többedik plugint már jó eséllyel ugyanolyan gyorsan meg lehet írni mindkét CMS-ben."
    Nem biztos, attól függ, melyik CMS képes arra alapból, amit szeretnél, vagy létezik-e már plugin/modul rá.

    Persze ne legyen ebből CMS dick fight night. :DDD

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák