Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz lordjancso #7065 üzenetére

    "Persze nem tudom milyen az "új" DW, de amit én használtam évekkel ezelőtt, eléggé ezt a vonalat erőltette."
    Amikor én kipróbáltam, nem tapasztaltam ezt, nem táblázatos oldalstruktúrát készített.
    Mondom, én nem használom, de a WYSIWYG-programok közül szerintem a jók közé tartozik.

    + Tamoo :
    szerintem egy kezdőnél nagyon fontos, hogy legyen sikerélménye, hogy ne menjen el a kedve az egésztől már az elején. Ha egyáltalán nem érti, mit miért és hova kell rakni a kódban, akkor óriási katyvasznak tűnhet az egész.
    Egy ilyen WYSIWYG-alapú program viszont legalább megmutatja az egésznek a vázát, hogy nagyjából hogyan kell mindezt elképzelni, ha rákattint a link létrehozására szolgáló gombra, látja, mi keletkezik a kódban, abba bele tud szerkesztgetni, és egyből láthatja a változtatása hatását, úgy, hogy már legalább van egy alapvető oldalszerkezete. Ha komolyan gondolja a dolgot, és beletanul, akkor utólag úgyis látni fogja, hogy mit lehetett vagy kellett volna másképp csinálni.
    A DW legalább valid kódot készít, és tűrhető CSS-kódot gyárt.

    Így utólag durva belegondolni, hogy annak idején én még a Microsoft Frontpage 2003-at használtam kezdeti gagyi honlap kialakítására (mert akkor még az összekattintgatással kezdtem, mert azt gondoltam, az úgy működőképes), pedig kevés annál undorítóbb kódot generáló programot ismerek... Aztán utólag már láttam az elképesztő hibáit. A magam példáján látom azt igazoltnak, hogy nem igaz, hogy tragédia lenne, ha valaki WYSIWYG-alapú programmal kezdi. Látja, milyen kódot kap, aztán megpróbálja ő is elölről, egy sima Notepaddel összehozni a saját kódját, haját tépve próbál rájönni, mi is a lényege az egésznek, aztán jobb esetben nagyjából összeáll a kép.

    A WYSIWYG-alapú szerkesztőfelület egy admin-felület esetén másik téma, tulajdonképpen ilyen alapon az is egy szükséges rossz (lásd felesleges plusz tagek, style-attribútumok belegenerálása, stb.).

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák