Új hozzászólás Aktív témák

  • martonx

    veterán

    válasz Zedz #14997 üzenetére

    Mint ASP.NET MVC (hangsúlyozom, hogy MVC) fejlesztő hagy szóljak hozzá. Az én tapasztalatom kettős. Egyrészt jó ASP.NET fejlesztőt baromi nehéz találni, eléggé hiány szakma, így a jók valóban kb. bármennyi pénzt kérhetnek. Másrészt boldog-boldogtalan ASP.NET fejlesztőnek vallja magát (talán éppen a fizetések miatt?), miközben halvány lila fingjuk sincsen semmihez. Ugyanakkor a normális ASP.NET fejlesztők szerintem szakmailag nagyon ott vannak, szóval én nem általánosítanék.

    Illetve nem a jelentkezők védelmében, de a klasszikus (2005-ben megjelent, és ma a hatodik iterációját élő, éppen már megszűnőben lévő) ASP.NET Web Forms-al valóban éveket - akár több mint egy évtizedet tudtál úgy lehúzni, hogy soha nem kellett kézzel html formot írnod, hanem drag'n'drop módszerrel ráhuzigáltad a formot, meg abba bedobáltál pár control-t, és már működött is. Az adatbázis kapcsolat beállítása pedig varázslós lépéseken keresztül ment, és szintén az IDE-ben dropdownokkal tudtad bindolni a db fieldeket a drag'n'droppal rádobott input mezőkre. Szóval simán el tudom képzelni, hogy valaki akár egy évtizedig is elvolt úgy ASP.NET Web Forms fejlesztőként, hogy manuálisan sosem kellett html elemeket írnia, de még a javascripteket is kigenerálta neki a keretrendszer. Ezzel szemben az ASP.NET MVC már sokkal html közelibb, és gondolom nálatok ez okozza a félreértést, hogy tipikusan rosszul hirdetitek meg az állást, hogy ASP.NET fejlesztőt kerestek, miközben ti valójában ASP.NET MVC fejlesztőt kerestek. Ily módon mi pl. vettünk fel jó képességű PHP-st is, aki aztán az ASP.NET MVC-be egészen gyorsan bele tanult, mert sokkal könnyebb az átjárás, mint a klasszikus ASP.NET Web Forms felé.

    És igen egy MVC keretrendszerrel már simán van értelme nekikezdeni, mert ahhoz már képben kell lenni a html-el, css-el, JavaScripttel is, nem elég csak egy IDE-t ügyesen rutinból használni.

    [ Szerkesztve ]

    Én kérek elnézést!

Új hozzászólás Aktív témák