Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz fordfairlane #14095 üzenetére

    Jobb is, hogy nem ismered... Elképesztő, mennyire nincs képben az ember. Felvettem nála annak idején BME-n egy négykredites ingyentárgyat, egyszer mentem be hozzá előadásra, az is volt az utolsó alkalom (legközelebb a vizsgán találkoztam vele), azt a kínszenvedést rendesen fájt végighallgatni, amit lenyomott. Brutálisan elavult kódok tömkelegét vetítette ki dián, amik még ráadásul ocsmányak is voltak, a csupa nagybetűs és ezer éve deprecated HTML-tagek (<font>, <center>, <frame> és társai) és a kőkorszaki JavaScript-kódok ilyen 90-es évek végi, 2000-es évek eleji színvonalat idéztek, az előadásstílus borzalmas volt, és sokszor olyan zöldeket beszélt, hogy volt, hogy szó szerint kínomban fogtam a fejemet, mert úgy éreztem, az előadás miatt érzett erős bizsergés következtében megnagyobbodott, mint egy lufi, és ki fog durranni. A kedvencem az a rész volt, amikor a kivetített spagettikódját (ő JavaScript-kódnak gondolta azt a valamit) nekünk, a hallgatóságnak háttal állva (ezt igen sűrűn csinálta, ez is jól mutatja az előadásmód színvonalát) bámulta olyan 1,5 percig, mert megpróbált rájönni, hogy az mit is csinál. Pedig ő maga írta még a 2000-es évek elején!!! :DD Ezalatt kínos csend volt, lehetett hallani a becsukott ablakokon tompán átszűrődő utcai zajokat, a neonlámpák halk zizegését, a légy zümmögését, a padban történő kellemetlen feszengős helyezkedések következtében súrlódó nadrágok hangját, és a tanár agykerekeinek csikorgós, lassú tekerődését. Már meguntam, és ott tartottam, hogy elmesélem neki, mit csinál a SAJÁT kódja, de végül egy hümmögést és torokköszörülést követően a kód egy részére rájött, így a közbeavatkozás nem volt szükséges, majd inkább átugrott a dián.

    Érdekes, hogy ehhez képest a vizsgán haladóbb SVG+JavaScripttel történő rajzolgatás volt, például volt egy ilyen feladat, hogy rajzoljunk ki szinuszgörbét SVG-vel, ami azért számomra cseppet sem tűnt triviális feladatnak. Na mindegy, átmentem persze, a lényeg a kredit volt, de elképesztő, hogy ilyen szinten lemaradt tananyagot oktathatnak bárhol.

    Szerencsére az egyetemen azért volt pozitív példa is webfejlesztéssel kapcsolatban (egyébként ezek szabadon választható tárgyak voltak, a kötelező tárgyak között rendkívül elenyésző - BME-n legalábbis - a webfejlesztés, a kötelező tananyagnak csak a vége felé vannak nagyon felületes elvárások, de nulla oktatással), pl. Balássy György óráit mindig élveztem, azokra speciel mindig bejártam, mert tudtam tőle újat tanulni, nagyon képben volt.

    (#14083) Zedz:
    Az igen. :DDD Azért ez se gyenge. Hát igen, aki nem ért hozzá, az megoldja a dolgot úgy, hogy szidja. Egyébként ASP != ASP.NET, csak a precizitás kedvéért. :)

    ================================

    (#14053) trisztan94:
    Na, mi történt, jót tett az a pár év? :) Mármint ez most tényleg irónia nélküli elismerés akart lenni. :D Mintha más stílusúak és tartalmúak lennének a hozzászólásaid, pozitív értelemben.

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák