Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz merkucyo #12982 üzenetére

    Statikus oldalakhoz elég kis tárhelyméret is elegendő lehet, kérdés, megéri-e nektek olyan megoldást választani, aminek a változtatása adott esetben nehézkes. Nem írtad le, milyen sűrűn lenne szükség változtatásra. Akárhogy is van, lehet, hogy később kiderül, hogy bővíteni kell, és akkor eleve kiindulhattatok volna egy rugalmasabb megoldásból. A neten elérhető különböző WYSIWYG weblapszerkesztőknek nevezett valamikkel készített kód nem biztos, hogy egy hozzáértőnek egy későbbi esetleges átalakítási igénynél meg fog felelni, így ha később nekiesik az általatok elkezdett oldalnak, akkor lehet, hogy azt fogja javasolni, hogy inkább hadd alakítsa át az egészet elölről, mert a meglévő statikus kódhalmazba túl nagy macera lenne beletákolni a saját megoldását, és dinamikussá alakítani az egészet (én is vettem már így át munkát, semmi értelme nem lett volna folytatni a korábbi tákolmányt, így javasoltam a megrendelőnek a komplett átalakítást). Nyilván ez megbeszélés kérdése is.

    (#12994):
    "Egy weblapszerkesztő éves előfizetése nem tér el sokkal attól, mint amennyit egy vállalkozó elkérne, kb egyformán 60-80e Ft."
    Hogy ez az "egyformán 60-80e Ft" honnan jött, azt nem tudom, mert nincs ilyen hallgatólagos egyezmény a webfejlesztők között, hogy ennyi és annyi lesz az ár, minden totálisan egyénfüggő, amibe beletartozik az illető (fejlesztőcsapat vagy egyéni fejlesztő) hozzáértése, az oldal komplexitása, a ráfordítandó időigény, stb.

    Igényes céges honlapra rá kell szánni a pénzt, legyen amögött akármi is (és hozzátenném, hogy a CMS az itt elhangzó, kicsit félreértésekre okot adó hozzászólások ellenére nem mond ellent az igényességnek, igen sok ellenpélda van erre).

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák