Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz honda 1993 #12923 üzenetére

    "Visszatérveba responzive témára... Én egyre inkább úgy érzem hogy bootstrap helyett inkább media queriyket kellene használnol, sőt valami oknál fogva még egyszerűbbnek is tűnik számomra a media query, mint a bootsrap..."
    Ennek az összehasonlításnak semmi értelme nincs (szokás szerint), mivel a Bootstrap is media query-kkel működik, ez adja a reszponzivitás alapját, és a Bootstrap egy front-end keretrendszer, röviden és tömören egy csomó kód, csomó szopás, amit mások már megoldottak helyetted, neked csak a fejlesztői által kitalált HTML-struktúrát és osztályokat/attribútumokat kell alkalmaznod (és esetleg még rásegíthetsz JavaScripttel).

    "És egyébkent az nagy baj hogy nem használok semmi féle motort
    hanem úgy csinálom az új híreket hogy létrehozok egy másik html fájlt?"

    Kicsit gondolkozz: most ugye copy-paste-tel csinálod az összes HTML-fájlt, hol van ebben a rugalmasság? Ha akár csak a fejlécet megváltoztatod, máris vezetheted át a változtatást az ÖSSZES korábban létrehozott HTML-fájlba is. Kell még folytatni? :)
    Egyszerűsítenél a dolgodon, ha szerveroldali kóddal legalább annyival rásegítenél, hogy anélkül tudnád változtatni az alapvető keretet képező kódot, hogy 91826387534+1 helyre még át kéne vezetni a változásokat.

    (#12926):

    "Ém azt hittem hogy a media query hasonló mint a bootsrap."
    Szerintem még mindig fogalmad sincs, mi az a media query. Pedig beszélünk róla 1-2 hónapja veled a CSS topicban, elég hatástalannak tűnik. Egyszer én is írtam neked egy óriási hsz.-t, amiben egyszerű példákkal elmagyaráztam, nagyjából mire jó. A többiek is folyamatosan vezettek rá. Komolyan ennyire értelmetlen minden erőfeszítés? Ilyenkor a hozzászólásoknak úgy érzem, hogy olyan 10%-át akarod egyáltalán átengedni a felfogó-szűrőkéden.

    "Azt olvasom sok helyen hogy nem feltétlenül a bootsrap a legjobb választás, hanem jobb ha az ember saját maga írja meg az oldal responzive kódját egy keretrendszer alkalmazása helyett."
    Jó, hát végül is mi a francnak vennél meg egy autót, némi munka után összetákolhatnál egy saját készítésű szekeret is, és azzal is tudnál utazgatni. Egyébként nyilván nem a Bootstrap az egyetlen megoldás, léteznek más megoldások is, és amúgy nem árt, ha megtanulod az alapját, de ezek a keretrendszerek sok alapvető meló megspórolnak neked, ettől még nyugodtan ráhúzhatod a saját ízlésednek megfelelő kinézetet.

    "Ha én mégis úgy döntök hogy elkészítem a mobile.css t, akkor hogyan fogjak hozzá? Mármint minek kellene utánanéznem?"
    Na jó, asszem tényleg reménytelen vagy, pedig újból és újból naivan megerőltetem magam a válaszadásra, de hogy minek pazarlom a saját időmet, fogalmam sincs. :DDD
    Azért azt remélem, vágod, hogy ez nekem is és a többieknek is a középső ujjad bemutatása, hogy ezt nektek, ennyit ért a sok segítségetek, amiket magyaráztatok a CSS topicban.

    ===================================

    (#12921) biker:
    Nem tudom, követted-e az elmúlt pár hónapban a CSS topicot, az alapján az is meglepő, hogy most már egyáltalán valami elviselhető módon megjelenik az oldal, és a HTML+CSS-kód nem tűnik olyan gusztustalannak, szóval azért ne lépjünk ekkorákat, hogy motorral kéne kiszolgálnia a tartalmat. :DDD Persze normális esetben ennyi hónap után már az ember szerveroldali kódot tákolna rég, de nála ez a dolog kissé lassabban működik (kb. három hónapnyi gyakorlat után még magyarázni kellett neki, mire jók a CSS-osztályok)...

    ====================================

    (#12932) fordfairlane:
    Hát ja, jogos, én sem értem, minek erőlködöm még mindig.

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák