Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz trisztan94 #10471 üzenetére

    Ha kezdő, miért járna rosszul a Dreamweaverrel? Az még nem is gyárt ocsmány kódot (már amennyit én próbálgattam, valid volt a generált kód, plusz nem inline style-okkal szarakodik, hanem CSS-fájlt (vagy legalább style-tagek közé rakott stílusdefiníciót, de elvileg beállítás kérdése) változtatgat), ráadásul az osztott nézetben (kód/kimenet) még láthatja azt is, hogy mi változik a kódban mondjuk egy elem bepakolása hatására, amiből tanulhat is, így egyáltalán nem haszontalan a dolog.
    Annak idején én is használtam ilyen osztott nézetes mókát, és sokat tudtam belőle tanulni.
    Szóval sztem nem lesz "fényévekkel a Dreamweaver mögött", ha néz nagy szemekkel először, hogy most mit is csinál. :) Persze megközelítés kérdése, mindenki más módszerrel tud jól tanulni, ezt ki kell tapasztalni. Mindenképp érdemes valami jó anyagot találni, ha van hozzáférése műszaki könyvtárhoz, ahol vannak infós dolgok (pl. BME), az a legjobb, mert úgy ingyen tud próbálkozni több könyvvel, hogy melyik stílusa jön be neki a legjobban. De egy jó e-book is lehet, esetleg online videós tutorial. Korábban martonx a programozás topicban belinkelt egy jót a MS-tól.

    Ha már ajánlgatsz, de cserébe lebeszélsz valamiről, akkor ne a W3Schools-t ajánld lehetőleg cserébe... :P Bár szerencsére nagyon sok mindent javítottak a w3fools.com megalapítása óta. Azóta, mióta számtalan rossz praktikát láttam az oldalukon (mármint utólag esett le, amikor már tudtam is valamit, hogy hoppá, ez gány) annak ellenére, hogy milyen szinten kajálják, azóta kicsit előítéletes vagyok az oldallal szemben. :) Azóta a HTML/CSS/JavaScripttel kapcsolatos Google-keresést sokszor kiegészítem inkább az "MDN" stringgel, esetleg ellátom -w3schools utótaggal, hogy ki is zárja a találatokból. :D
    Akkor már inkább Mozilla Developer Network: https://developer.mozilla.org/hu

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák