Új hozzászólás Aktív témák

  • martonx

    veterán

    válasz Sk8erPeter #10433 üzenetére

    "erre a feladatra nem használható már a CMS"-jellegű érv" - közben voltam egy két napos csapatépítésen, így kicsit késve válaszolok. CMS mindenre használható, az érvem annyi volt, hogy ez már lehet, hogy az a komplexitású feladat lesz, amikor hatékonyabb saját megoldást csinálni valamilyen MVC framework alapokon, mintsem egy CMS-t elkezdeni a motorház alatt X helyen átpluginezni.
    De a kiinduló hsz-re írtam is, hogy CMS-t javaslok, aztán ahogy kiderültek jobban a dolgok (meg ismerve, hogy a valós életben hogy szoktak ezek menni), hajlottam el afelé, hogy mégse lenne érdemes szerintem CMS-ben csinálni.
    Amúgy olyan dologról cserélünk itt eszmét, ami abszolút nem konkrét, szóval még csak esélyünk sincs, hogy valaha is rájöjjünk, vajon melyikünknek lehetett jobban igaza :) Simán el tudom képzelni, hogy kiderül, hogy igazad volt, és tényleg 1 nap alatt össze lehetett kattintgatni, pár másik nap alatt meg lehetett írni azt az egy szál minimalista plugint, ami a bankoláshoz kell, és kész is a dolog. Ugyanakkor simán el tudom képzelni azt is, hogy emberünk hetekig fog szopni a CMS-ével, és már a sokadik plugint fogja megírni mellé (abba belegondolni sem merek, hogy majd később megírom szebbre felkiáltással eleve a kódba gányol bele), és a végén mégse lesz az igazi a dolog, meg cserébe lassú is lesz, és minden jobb érzésű ember hányni fog a végül előállt katyvasz kódtól.
    Én részemről le is zártam ezzel a témát, szerintem eléggé körül jártuk ismét a CMS vs MVC framework témakört :K

    [ Szerkesztve ]

    Én kérek elnézést!

Új hozzászólás Aktív témák