Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz trisztan94 #10149 üzenetére

    "És tényleg. :) Akkor ezek szerint NAV barátunk segített ebben, így ilyen formában ezzel nem kell törődni."
    Hát ja, jelen esetben nem, de igazából azért hívtam fel rá a figyelmedet, mert bármilyen rendezetlen adathalmazt is veszel, akkor ez a megoldás kifejezetten nem fog működni, és tényleg nem kell rá semmiféle extrém bemenet, hogy a módszert ki lehessen gáncsolni, ahogy az én példám sem volt az.

    "Hát kaptam is, meg nem is. Megoldható ez a probléma amúgy egyszerűen JS-el?"
    Egyszerűen nem, mert akkor már megírtuk volna neked. :) Az elfogadott válaszban meg igazából csak arra adtak megoldást, hogy hogyan lehet olyan eredményeket kapni, amiben előfordul az adott string. Természetesen megvalósítható, de igen nagy adathalmazban (bár kérdés, ennek hol a határa) való keresésnél azért szerintem izzasztaná rendesen a procit. Egy adatbázismotor mondjuk jobban fel lehet készítve ilyen jellegű keresésekre, végül is azt adathalmazban való - indexelt - keresgélésekre találták ki. Attól függ, honnan olvasol, például a jelenlegi feladatodat eddig hogy valósítottad meg, valami REST API-val vagy hasonlóval kommunikálsz, van valami webszolgáltatás-szerűség, ahonnan kéred a címeidet? Vagy helyi fájlból keresgélsz? Vagy hogyan kell elképzelni?
    Végül is van SQLite is, bizonyos esetekben megfontolandó lehet az alkalmazása (erről lásd a belinkelt cikket). Helyi adatbázis, nem szükséges hozzá adatbázisszervert futtatni.
    Amennyiben viszont valamilyen API+webszolgáltatás áll rendelkezésre, akkor általában szoktak biztosítani lehetőséget eleve a keresgélésre, és egy könnyen feldolgozható formátumban (pl. JSON) megadni a választ.
    Írhatnál esetleg pár szót arról, hogy a mostani megvalósításnál mit alkalmazol.

    "Valaki ajánlotta a TAFFYDB-t, ami egy adatbázis szerű dolgot akar szimulálni JS-ben, ki is próbáltam. Ott van egy olyan query, hogy .select({content: {like: "valami"]]), ennek meg is örültem, hogy ez lesz amit keresek, de kiderült, hogy szinte pontosan ugyan azt csinálja, mint a SO-s válasz amit elfogadtam."
    Sosem próbáltam, de feltételezhetően ez viszont nem ad hülyeségeket olyan példákra, ahol az adatok NEM rendezettek (lásd a példát, amit mutattam).

    Esetleg lehetne adni egy esélyt a JSLinq-nek is (kíváncsi vagyok, milyen), amit itt ajánlanak, vagy a LinqJS-nek, amit itt ajánlanak (ahogy a kommentben is írják, csak hogy jól összezavarjanak minket, hogy na akkor most mégis melyiket érdemes használni), ami a LINQ szintaktikájának átültetési kísérlete JavaScriptbe. A kommentelő szerint előbbinek eléggé gyér a dokumentációja, ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom. Ki kéne próbálni.

    "(Amúgy mi a f*szért van -2-n a kérdésem?! :( )"
    Gondolom ez volt a baj, amit írt a kommentelő: "I suppose you would have to write down your own function to do this. Have you tried anything yet? – Dharman" Ergo hogy nem tűnt úgy a kérdésből, hogy próbálkoztál bármivel is, legalábbis saját kódtöredékeket nem mellékeltél. Speciel ilyenért mondjuk sztem hülyeség downvote-olni, mert a SO-n is előfordulhat olyan, hogy az embernek nincs ötlete. :)
    Hogy ellensúlyozzam, upvote-oltam neked, így már csak -1. :D

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák