Új hozzászólás Aktív témák

  • snowdog

    veterán

    Hátha valamikor valakinek még jól jön ez az infó. :)

    Történt több mint egy éve, hogy egyszer csak nem tudtam bekapcsolni a gépet. Látszólag töltődött, töltés közben piros volt a LED, majd zöldre váltott. Ennek ellenére használhatatlan volt a gép, mert nem lehetett bekapcsolni. Gondoltam kipróbálok egy másik márkát (ráadásul kétszer annyi garival), vettem egy CNS Globe HD-t. Ma elővettem, de nem lehetettbe kapcsolni (2-3 hete be sem kapcsoltam). Tölteni töltött. Egy ismerős javaslatára szétszedtem, leforrasztottam az akkut, megmértem a feszültséget, ami 4,02V volt, majd visszaforrasztottam. Ezt követően már be lehetett kapcsolni. A szervíz szerint egy régebbi ROM hiba okozta a problémát.

    Ezek után elővettem a fiókból a félretett 920BT-t és feltöltöttem. Kivettem a négy rögzítő csavart, hogy leforrasztom az akkut, de gondoltam egyet és bekapcsoltam. És láss csodát, elindult. Gondolom az elmúlt egy év alatt teljesen lemerült az akku, mintha csak kiforrasztottam volna.

    És a végén a tanulság. Aki így jár és nem akar sokat várni, az forrassza ki majd vissza az akkut. Aki ezt nem tudja vagy nem meri, az várjon több mint egy évet, és akkor kapcsolja be a gépet. :D

    u.i. mivel most már két gép van, egyet az asszony elé is tudok tenni. :))

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák