Új hozzászólás Aktív témák

  • snowdog

    veterán

    válasz WindyJoe #4966 üzenetére

    Snowdog: Tényleg valami 3-500 mA rémlik, de ha belegondolsz, akkor 1 USB-ből sem lehet 0,5 A-nél többet fölvenni. Tehát, ha valaki PC USB-ről tölthető eszközt tervez, az 500 mA fölé nem nagyon mehet, vagy mint a mobil winyóknál dupla bedugót tervez.

    Alapvetően igazad van, hiszen korábban én is így töltöttem PC USB-ről az N770BT-t, és a BP Azure-t, pedig az már elég termetes egy gép. De ezek a gépek mindig fel voltak töltve, és a PC-ről csak utántöltést végeztem.

    Viszont próbáld ki a következőt. Teljesen merítsd le a gépet, majd tedd fel a hálózati töltőre (legalább 1A-es legyen). Mérd meg az időt, hogy mennyi idő alatt töltődött fel. Majd ugyan ezt végezd el úgy, hogy teljesen lemeríted az akkut, és csak PC-ről, vagy bármiről, de USB-n keresztül töltöd. Még az is előfordulhat, hogy sohasem fog teljesen feltőltődni. A gépet is csak azért nem teszi tönkre, mert az USB portok túláram ellen védettek. De egyes beírásokból számomra az derült ki, hogy nem minden kisáramú hálózati töltő rendelkezik túláram védelemmel.

    Én csak a figyelmet akartam felhívni a témára, további vita azonban nem áll szándékomban. Aki akar figyel rá, aki meg nem, azt majd megtapasztalja. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák