Aktív témák

  • AtHoS

    nagyúr

    válasz Oxi #33602 üzenetére

    No végre sikerült mérnem.

    Összedobtam egy nyitott rendszert, ahol a víz kezdő és érkezési pontja külön edény volt.
    Sajnos a vödörre még nem sikerült kitalálnom megfelelő csatlakozást, így a feltöltés miatt a kis kétliteres tartályt utánakapcsoltam (beledugtam a csövet és a tetején kivezettem, onnan le a kb. méterrel alacsonyabban lévő kis tartály tetején keresztül). A kis tartály segítségével a feltöltés rendben volt.
    Olyan érzésem van, hogy a második kicsi tartályba így a "vödörből" történő "szívás" is ellenállás a rendszerben. Zárt rendszerben meg nem tudom hogyan tudnám megvalósítani a mérést, illetve milyen módon tudnék ideiglenesen a vödör oldalán kivezetést csinálni, hogy a feltöltés ne okozzon gondot..

    Mindenesetre csalódott vagyok, mert kb. 2,2...2,3 liter/percet sikerült mérnem (spar-os szint jelzett vödör volt a végcél) úgy, hogy az összes blokk + radi benn volt és a Laing D5 5-ös fokozatban volt hajtva.

    ui.:
    Egy konyhai mérőedénnyel most rámértem a spar-os vödörre. Beletöltöttem 4liter vizet és csak kb. 3,5l-nél volt a vízszint a vödörben. LOL Azért még így is gyengus az átpumpált vízmennyiség :(

    [ Szerkesztve ]

    read-only mode on the forum

Aktív témák