Aktív témák

  • szbalogh

    őstag

    válasz fsb1000 #17059 üzenetére

    Igen, az már más kérdés, hogy a kijövő vizet vezeted vissza hűtés után, vagy 85 literes hordóból nyomod át a vizet és amikor elfogyott a kijövő víz 1 fokkal melegebb.
    Ha a radiba 1 fokkal melegebb víz megy mint a szobahőfok valószínűleg nem fog visszahülni teljesen. Itt jön be a blokkok és a radi hatásfoka ;)
    A nagy nyomás tényleg csak ott fontos ahol sok blokk van. Hiszen minél nagyobb az áramlási sebesség (ami nő ha csökken a rendszer átmérője) annál nagyobb ellenállás ébred. De kell-e a nagy áramlási sebesség?
    Ha lassan áramoltatod a vizet akkor a blokkbál relatíve magasabb hőfokú folyadék jön ki ami a radiban több fokot is hül le pont a kssabb áramlás miatt. Ha olyan eszeveszettül keringtetjük a vizet csak azt érjük el, hogy a rendszer két pontja között kisebb lesz a hőfokkülönbség, ugyanakkor a rendszer átlaghőmérséklete nem lesz nagyobb egy lassan keringtetett rendszerénél.
    A lassab rendszer eélőnye, hogy elég kiseb szivattyú-> kevesebb fogyasztás (mostanában ez már szempont) és a gyengébb szivattyú olcsóbb is.
    A víznek nagyon nagy a fajhője hogy ez megoldható legyen. :)

    Nick: HE_Storm

Aktív témák