Új hozzászólás Aktív témák
-
Madwe
nagyúr
válasz body007 #6530 üzenetére
...de iváshoz haggyál olyan ágat , ami nem lágyított...
Ez központí vízlágyított vízre igaz, amikor nincs RO meg semmi a képbe: ha erősen kemény vízből csinál lágyat akkor a nátrium ionok számossága alacsony sódiétára ítéltetetteknek, szívbetegeknek pl kifejezetten káros lehet, valamint a keménységet adó ásványi elemek hiánya se a legjobb, de nem vészes. Jobb kerülni a direktben lágyított de máshogy nem kezelt vizet.RO esetén pedig azért fontos hozzátenni, hogy csak RO által készített vizet fogyasztani... hát, nem biztos hogy a legegészségesebb a legtöbb nyugati diétán élő embernek, hiszen az tipikusan szarul eszik s az ásványi anyagokban amúgy is deficites sokszor. pláne ha most még a víz általi bevitelükkel is csökkented... utánsózással (ha 5ös az RO szűrőd akkor jó eséllyel van benne amúgy) ez javítható, s már biztonságos. azért a legtöbb szakember azt szokta ajánlani, hogy:
- központi vízlágyító, de fogyasztási víz külön ágon. ha nem lehet külön ágon, a lágyított vízhez mindenképp ajánlott RO (hogy a natrium ionokat kiszűrje) utánsózással ajánlott
- ha nem lágyított a víz, de lehet hogy szennyezett, ajánlott az RO utánsózással
- ha biztonságos a víz, felesleges.HA már ez a topik: ugye a vízlágyításnál még érdemes megemlíteni a kemény víz általi lerakódásokat a csőrendszerre, ami nem annyire szerencsés. A lágyított víz ellenben kicsit jobban korrodálhatja a csöveket, réz csövezésnél kicsit nagyobb a kockázata a pontrepedésnek
-
4D4M
aktív tag
válasz body007 #6530 üzenetére
Kétféle víz van a felsorolásban és mindkettővel kapcsolatban vannak, akik kételyeket fogalmaznak meg az egészségességét illetően.
Én személy szerint például azt vallom, hogy nincs szüksége az emberi testnek olyan ionokra, amiket a vízzel kellene bevinni.
[ Szerkesztve ]
...mit teszel ma, ami holnap is számít ?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest