Új hozzászólás Aktív témák

  • Madwe

    nagyúr

    Sziasztok!

    egy turbós ferroli kazánt nyugalmaznánk lassan, cirkósat szeretnénk a helyére (jelenlegi 70 fokon tud csak üzemelni, esetleg 60, de ott már visszafolyó kondenzvíz para lehet a kéményből, nyíl egyenesen felette van s már észrevehető volt amikor teszteltük) ami miatt még a leghidegebb napokon is csak 3-4x 10 percre kapcsol be a fűtés… ezt szeretnénk jócskán elnyújtani, hogy lehetőleg hosszan s alacsonyabb hőfokon sugározzanak.
    Emeletes ház, szeretnénk két zónára szedni, mert emeleten teljesen mások a hőigények, s van a szintek között valamennyi szigetelés is.
    a földszinti háztartási helységben levő kazánnál így néz ki, lehet látni hogy szépen külön van szedve a felmenő ág már itt is:

    A felmenő ágon jelenleg egy manuális elzárószelep van, kb azzal lehet mind a bejövő mind a visszatérő ágon játszani, s mögötte vannak az osztógyűjtők.

    Tudtommal csak 1 db szivattyú van, a kazáné, ami az egészet keringeti.
    Mi az amire nekem itt szükségem lenne? Az világos hogy többzónás kazán kellene két termosztáttal, de azt hogy melyik ágra menjen a víz azt mi és hogy fogja nekem leszabályozni?
    Kazánból a vaillantot preferálom, előző helyen is az volt, méretezéstől eltekintve ott milyen típus az ami tud több zónát is, illetve milyen kiegészítők kellhetnek onnan?

    ismerős ajánlotta még a honeywellt is vezérlésre, hogy azzal lehetne az osztógyűjtőkön nyitni zárni a köröket (radiátoros fűtés van, de így oldották meg, ez nem tudom mennyire megszokott)

    bónusz kérdés: azt jól értem hogy itt a radiátorokat csak az osztógyűjtőn levő körökkel lehet leszabályozni, hogy jó legyen az áramlási sebesség? Az összes így van bekötve:

Új hozzászólás Aktív témák