Új hozzászólás Aktív témák

  • Amióta szervizben van az Asus routerem a connect boxot használom routerként. Olyat csinál véletlenszerű időközönként, hogy elmegy a net, újraindul a doboz, majd visszajön a net. Aztán megint ezt csinálja, hiába áramtalanítom.

    Elkezdtem figyelgetni, hogy mitől lehet ez, és rájöttem, hogy akkor történik, amikor valamelyik telefonnal a NAS-hoz akarok hozzáférni, például képeket töltök fel, vagy zenét hallgatok. A telefonokon ugyanis külső domainnel hivatkozom a NAS-ra, értelemszerűen, hogy máshonnan is elérjem. Ez az ipari hulladék doboz azonban nem ismeri a loopback NAT-ot, és gondolom meg akarja route-olni a csomagot, vagy nem tudom mit akar, de belenyekken. Csak azt nem értem, hogy miért nem egyformán reagál erre. Feleségem telefonján például csak annyi a jelenség, hogy sokkal lassabban tölti fel a képeket. (Ebből gondolom, hogy ilyenkor megroute-olja a csomagot.) Az én telefonomnál azonban beledögik a doboz, és újraindul.

    Elkezdtem gondolkozni, hogy vezetékes eszközöknél miért nem tapasztaltam ezt, aztán rájöttem, hogy azért, mert ott egy switchbe vannak dugva az eszközök, és a switch van rádugva a routerre. Tehát a keretek el sem mennek a routerig, hanem már a switchen fordulnak.

    Most ideiglenesen minden eszközt átállítottam, hogy belső IP-n hivatkozzon a NAS-ra, így minden megy rendesen. Már nagyon várom, hogy visszakapjam a routeremet... :)

    The Amiga, Born a Champion

Új hozzászólás Aktív témák