Új hozzászólás Aktív témák

  • Csontikka

    aktív tag

    Sziasztok

    UPC Wi Free-vel kapcsolatban is szeretnék kérdezni:

    Van egy laptop a családban, amit próbáltam felcsatlakoztatni UPC Wi-Free-re több kevesebb sikerrel.
    2 jelszóval is próbáltam az érdekesség az, hogy az egyikkel megy, a másikkal sem. (Windows 7 van a gépen, bár gondolom ez itt most nem releváns)

    Nem a jelszóval van a gond, telefon gond nélkül megy a kóddal és ez sem dobja vissza jelszó hibával. (és ez is elfogadja a kódot, de korlátozott hozzáférés marad.)

    A kapcsolati beállítások szintén biztosan jók, mert a másik kóddal van net.

    A különbség a kettő között, hogy abban a lakásban már járt a laptop, amelyik kóddal megy, viszont a másik modem még sosem láthatta ezt az eszközt.

    Amikor próbáltam nem volt más aktív eszköz egyik Wi-Free-s profillal sem.

    Az elméletem:
    Ha felcsatlakoztatok otthon egy új gépet, a MAC-eket gyűjti a modem és beküldi a UPC-nek és a Wi-Free-e csak azokat a laptopokat engedi fel máshol Wi-Free-re ezzel a kóddal, amit már egyszer látott az otthoni modem. Persze felmerül a kérdés, hogy és a telefon miért jó vajon, hiszen az sem láthatta még a modem. Erre pedig azt gondolom, hogy MAC alapján a telefon-t más kategóriába sorolja és arra nem korlátoz ilyen szinten.

    Más értelmes magyarázatot nem találtam, valaki meg tudja erősíteni / cáfolni ezt a feltevést, vagy esetleg tud valami más magyarázatot erre?

    Előre is köszönöm!

    Üdv,
    Csontikka

Új hozzászólás Aktív témák