Új hozzászólás Aktív témák

  • Már sokadjára szivat meg a UPC az új csodamodemjeivel router üzemmódban.

    Cégtől emberke hazamegy, VPN-t benyomja nem megy neki. Egyből telefon hogy nem megy, megnézem hát mi változott azóta amióta nem megy? Jaaa cseréltek modemet. Gratula UPC ipv6 címet osztott csak neki, távoli szerver meg ezer éves nem tud mit kezdeni vele. Amíg nem cserélik addig no vpn.

    Másik cég új telephelyen kis irodát nyit, két gép, szintén vpn. Bejelentkeznek iszonyat lassú, szakadozik. Kutatom mi lehet a gond, nem létezik hogy upc modemmel legyen baj. Jó akkor portokat nyigogatok, dmz, semmi. VPN meg meg pár másodpercig megakad és fagynak a windowsok tőle, ilyen nincs. Jó akkor vittem routert, mikortik csinál vpn-t azzal meg száguld minden.

    Harmadik ilyen ami sokadik hasonló, kamerarendszer DVR, port forwardra nem reagál nem enged ki semmit, bugos lehet, ott is router kell.

    Negyedik, bár ez is érdekes, dhcp ip 3 tagja sem állítható, magyarul csak 192.168.0.x ig működik. Nehogy már az előre beállított eszközök jók legyenek más ip tartományban.

    Meg ehhez hasonlókból volt egy pár, és mindig oda jutottam hogy port kiengedés és vpn NEM működik a legtöbb UPC modem/router kombót és csak a bridge mód segít rendes routerrel.

    A gond az hogy ott a látszólag jó minőségű eszközök ezek, jó wifivel és ilyennel elcseszik. Persze nem tudnak semmit róla hogy miért is rossz.

    Tudom nem átlag igény a VPN de akkor írják le hogy ha szeretném használni akkor saját router kell.

    Vintage Story PH szervere újra fut!

Új hozzászólás Aktív témák