Új hozzászólás Aktív témák

  • DanielK

    addikt

    válasz kabelmania27 #117579 üzenetére

    Arris TG3442, ami pici keresztbefordított fémrúdon fekszik megemelve. :))
    Mindkettőt áramtalanítottam. Ha én áramtalanítom a modemet, akkor is előjön, hogy nem kap a router átjáró címet. Nem kell hogy automatikusan történjen meg.
    A sztori ott kezdődött, hogy egy TP-Link AX73 routert használtam, mielőtt elkezdődött volna ez az egész. Semmi gond nem volt, több mint egy éve.
    Amikor a hónap elején elkezdte, akkor a 2. internet kiesés után (még nem tudtam, hogy a modem újraindul) egy Mikrotik hap ac2-re váltottam (volt elfekvőben). Ott csináltam egy scriptet, ami ha nem tudott pingetni 5 percenként, akkor megújította a dhcp kliens ip címét és így kvázi nem tűnt fel, hogy milyen sokszor fordul elő (bár láttam a logban azért párat, de nem foglalkoztam vele, a script tette a dolgát). A tp-link ap-ként működött, mivel ax wifit tud.
    Hétfőn este lefrissítettem a tp-linket és reseteltem és felkonfiguráltam router módba, mivel a mikrotikra máshol szükségem van. Tehát a 0-ról való felkonfigurálás is megvolt.
    Kedd reggelre nem volt net, kedd este is elment, szerda hajnalban újra, majd szerda este fél 11-kor is (ezt csíptem el a router felületén és követtem nyomon mi történik - akkor tudtam meg az újraindulást) és ma hajnalra is, sőt miután elment a vodás, utána is vagy kb 1 órára rá is elment és újraindult.
    A vodás azt mondta, hogy hibátlanok a jelek. Volt olyan érték (már nem tudom melyik), hogy ő még nem látta az első két értéket 0%-on, ami nagyon jó. (A ház 2020 novemberében lett átadva, friss a kábelezés. 2020 december óta van voda a házban, azóta nem nagyon volt gond. - csak a media boxszal, de azt cserélték)
    Mellékelem is őket azért, hogy most milyen a jel.
    Nagyon úgy tűnik, hogy a modemmel van gond, egy fw frissítés esetleg... :O

Új hozzászólás Aktív témák