Új hozzászólás Aktív témák

  • vilmos.nagy

    tag

    válasz poli27 #7698 üzenetére

    Ha trunkot rakok fel, akkor ssh-n be tudok lépni egyből, vagy hogyan? A fenti linken azt írja a srác, hogy utána can csak ssh, miután a LuCi-n beállított egy pwd-t. Vagy van ahol telnetet említenek. Azt is a192.168.1.1-re kell, ott egy passwd parancs, majd mehet az ssh?

    LuCi-t a csomagkezelővel tudok telepíteni, ugye? Bár erre gondolom kismillió leírás van a neten, majd megtalálom.
    Az „exroot” a virtuális merevlemez az ntfs-en?

    Köszönöm szépen a választ!

    szerk.: jah, elk*rtam, a link nem itt volt. Szóval eddig ez a legszimpatikusabb leírás, amibe belefutottam, nagyjából ez alapján terveztem elindulni. Itt említi a srác valami „virtuális merevlemezt”, ha jól néztem nem nagy cucc megcsinálni. Maga az elképzelés is tetszik, ntfs miatt tudom hurcolni mindenem, s mégsem kell félnem, hogy kifogyok a helyből.

    És még egy kérdésem lenne:
    Egy apró kérdésem van így elsőre: ha a fentebb leírtak szerint rakok a saját routeremre egy külső HDD-t, arra ntfs fájlrendszert, azon pedig virtuálisan egy ext3(4?)-at; az ntfs-re minden adatot, az extre pedig programokat tervezek rakni. Szóval ha szeretném a HDD-t „kihúzni”, s cipelni magammal, akkor azt hogyan tudom megtenni? Gondolom annyira nem egészséges, ha csak „lerántom” a routerről.

    Köszi mégegyszer!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák