-
IT café
TP-LINK routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Archer C6 V2-ben van lehetőség Universal Repeater üzemmódra?
"Sima" repeater/WDS repeater mód nem játszik, csak ha a fennemlített opció elérhető, mint pl. ebben a régi AP-mban: TL-WA701ND[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
Én néztem ezt, Te nem...
Lehet, hogy Én vagyok balfax (lehet), de Én nem találtam Universal Repeater üzemmódot...Te igen? Ha igen, akkor hol? (fizikailag nincs előttem a router, különben nem kérdezném, csak az EMU...)
Azért fontos, mert a WiFi hálózat erősítése mellett, kellene 3 darab LAN csati is, amin hálózati eszközöket kellene elérni... (Sima repeater módban nem mennek a LAN portok...(WPS repeater meg nem játszik, mert Admin-ként nem lehet osztani jogot felhasználónként...))
Az általam linkelt ezeréves cucc, az AP ugyebár, azzal nincs is gond, de azért érdeklődöm, hogy nem-e lehetne-e esetleg-e egy ilyen, amúgy AP-re állítható Router-el is megoldani a dolgot...UI: ha másképp nem megy, akkor egy 801-es AP meg akármilyen "hitvány" router, oszt megoldom, kb pont annyibba fáj (vagy kevesebbe) mint most egy olyan Archer, ami egymagában tudja...
Csak ha nem kell, akkor nem szeretek halmozni hálózati eszközöket (nem azért, mert ne tudnám 5 perc alatt beállítani)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
-
félisten
Köszi, Én sem találok megfelelő infót.
Akkor marad ez, hogy AP + R (akármilyen): TP-Link Access Points
(valszeg, veszek egy kb. 10 darabot, printer-server-nek is OK)[ Szerkesztve ]
-
félisten
Amikor ilyen megoldást alkalmazok, akkor arra azért van szükség, mert nem akarok 100 méter LAN tyúkbelet használni (meg átfúrni falat stb stb)
"Sajnos" gyakran hívnak olyan helyekre, amikor benézték a "hálózati nyomtató" fogalmát. Gyakran megesik, hogy vesznek kisebb-nagyobb vállalkozások több, nagy teljesítményű multifunkciós masinát (1 milla+/db), aztán utólag derül ki, hogy nincs beépített WiFi a kütyüben, csak LAN meg USB...(utoljára Kyocera masináknál futottak bele a versenyzők)
Ilyen esetben az AP és a Universal Repeater funkció a legkényelmesebb megoldás.
Azért fontos, hogy Universal Repeater legyen, mert ez esetben a LAN port is él, azaz elérhető a nyomtató, sima repeater mód esetén ez nem mindig van így.
Ebből adódóan a sebesség ebben az esetben nem érdekes...mezis
Nem egy adott feladathoz veszek ennyit, csak előrelátó vagyok. Azon AP-k, amik támogatják az Universal Repeater módot is, egyre ritkábbak. TP-Link-en kívül igen ritka, hogy tudják más gyártók AP-i, legalábbis ilyen olcsó kategóriában.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz Predator2 #5851 üzenetére
Tényleg nem rosszindulatból kérdem, meg más pénztárcájában sem matatnék, de: nem lenne egyszerűbb venni egy új Routert?
Az alkatrész, a javítás, az utánajárásnak is van költsége, nem biztos, hogy megéri a dolog.
Az ilyen tudású/sebességű routert még lehet 7K körül venni (pl. TL-WR940N), de ugyanennyiért lehet dual bandes, nagyobb sebességű routert is venni (pl. Archer C50 AC1200)).Mod
Meg ha Te is ilyen "gyakran" (10 évente) veszel routert, akkor -jön a karácsony is- befektethetnél egy 11k-t és vennél egy (többek közt gigabites LAN-os) pl. Archer C6-t, aztán lehet, megint 10 év múlva kell újat venni...[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz bivalyos #5864 üzenetére
TP-Link gyári oldalán nem szerepel a OneMesh kompatibilis eszközöknél az Archer AX50.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Tehát az egyik Router extender-ként működjön? (veszi a jelet, felerősíti, továbblövi)
Ha igen, akkor a WDS Bridge opció lehet a megoldás.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- A legfrissebb ASUS BIOS-okkal kicsit felturbózhatjuk a Socket AM5-ös Ryzenünket
- OLED TV topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Projektor topic
- Külpolitika
- Milyen videókártyát?
- World of Warships
- További aktív témák...
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest