Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
Nem tudtam, hogy van TCL topik ezért nem egyből ide írtam a kérdésem. Most pótoltam, a segítséget előre is köszönöm!
-
szasanyi
félisten
Engem elsősőrban a képminőség és a készülék általános minősége érdekel. A jelenlegi LG tv-m sem egy villám vili a WebOS 3-mal (és csak a HBO Go, ritkábban YT van használatban mint ahogy ezután is így lenne). Esetleg a WiFi érzékenység, stabilitás, sebesség mér ami fontos lehet.
-
szasanyi
félisten
Sziasztok!
Nincs türelmem sok-sok hsz-t végig böngészni, ezért kérlek Titeket, hogy segítsetek rövid - és amennyire lehetséges- objektív infókkal!
55C715 jelenleg jó vétel-e 200k-s áron? Mik a gyengeségei ami feltűnő (esetlegzavaró) használat közben? 55C725 már +40k lenne, de az adatokból nem derül ki 1értelműen jobb-e (annyival főleg). Ami még fontos, hogy legyen HBO Go, NETFLIX 4K és YT 4K (app és támogatás).
Előre is köszönöm a segítséget! -
szasanyi
félisten
válasz Kiskutya #9861 üzenetére
Értem. Valóban így néz ki? Bár a videó rossz minőségű, de mintha semmit sem csinálna...
-
szasanyi
félisten
Beleolvastam a topikba, de sok és nagyon elszórt infók vannak (több típusról is) ezért inkább célirányosan kérdezek a 55C728 típusról. Amiket olvastam az elbizonytalanított, de szívesen látnám röviden, erre a típusra vonatkozóan:
- milyen gyengeségei(i) van(nak) milyen tapasztalatok vannak a panellal (fekete szint, színek, jellemző hibák esetleg) ill. van-e jól működő FW?
Kb. 70%-ban tévézéshez (ebben benne van NETFLIX 4K, HBO Go, Amazon Prime is) , 20% PS5 játékra és 10% filmek, sorozatok (médialejátszó, HDMI-n) nézésére lenne használva.
Megköszönném a konkrét infókat és az érveket a vásárlásra vagy adott esetben az ellen, ismerve a felhasználási célt. -
szasanyi
félisten
válasz Vhiktor #10211 üzenetére
Ezt már megnéztem, ami jó is köszi. Viszont kalibrálás tuti nem lesz, valamint az csak 1 tévé amiből messze menő következtetéseket nem lehet levonni ezért (is) érdekelne mások tapasztalata véleménye. Sajnos nem tudom a C1 mellett megnézni, mert az alap (félreértések elkerülése végett: nyilván nem azt a képet várom, de ahhoz hasonlót LD mentes LCD minőségben).
Persze igazán jó az lenne, ha azt a szükséges infókkal kiegészítve írnák meg (mihez van szokva a szeme és/vagy milyen típushoz hasonlítja, milyen körülmények között nézi, stb.) hiszen a nagyon jó mag szerintem nem jó és ehhez hasonló abszolút szubjektív vélemények nem igazán értelmezhetők. -
szasanyi
félisten
válasz Saccco #10215 üzenetére
Ha így van az jó, én pont ezt várom. Az előző LG 55SK8500 tévénk a LocalDimming és annak okán a blooming miatt olyan csúf volt HRD/DV-ben (MATRIX 4k HRD verzió konkrétan nézhetetlen volt) hogy inkább HD-ben néztem. Itt nincs LD így ez nem áll fent (szerencsére) és ha jó a fekete szint (nyilván nem OLED feketét várok, de ezért esett a választás VA panelra) az teljesen megfelelő.
QD réteg miatt valóban jók a színei is? Esetleg nem szoktál játszani? -
szasanyi
félisten
válasz tomisanzero #10218 üzenetére
Mivel játszol? Bár talán mind1, úgyhogy a lényeg: az érdekel tapasztalsz-e black smearing-et a VA panel miatt?
Dadpool: miért, az jellemző probléma? Sajnos az LCD hátránya az, szinte lehetetlen tökéletesen homogén és teljesen bevilágításmentes panelt kifogni de nyilván nem mind1 az milyen szintű. A fekete hasonló, de a VA panel jobbak között van (kivéve az újabb és jól sikerült LD (MiniLED) tévéket). Persze jó lenne látni milyen is, de hát úgy is az a fontos nekem mit sikerül kifognom (ami sajnos mindig csak utólag derül ki).
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz tomisanzero #10221 üzenetére
Értem, köszi.
Vhiktor: nyilván, hiszen alapvetően különböző technológia és hát a 250k sem 400k. Viszont sz@rt sem akarok, ahol a fekete kékesszürkére hajaz. Na, de majd látom mert netes rendelés helyi átvétellel, aztán ott a 14 napos elállási lehetőség ha belenyúlnék egy gyengébb eresztésbe.
-
szasanyi
félisten
TCL tévék szervizelését melyik szervízben és hol végzi, illetve - ha már vannak - mik a tapasztalatok?
-
szasanyi
félisten
válasz Saccco #10235 üzenetére
Vhiktor: jelenleg 400k fölötti az ára, a legolcsóbb akcióban (1-2 napig talán) 380k volt, gyakorlatilag OLED árszinten amiért nem hiszem, hogy jobb vétel Ibár te láttam és próbáltad, én nem).
Nem látok esélyt 300k-s árra a közeljövőben, de annyiért még hónapok múltán is kétséges (hiszen ez Mo., forinttal ésa többi "előnnyel").. -
szasanyi
félisten
Srácok a C728-nál normál OTA FW update mehet vagy inkább USB-s módszerrel ajánlott? A legutolsó verzió mehet van jobb, melyiket érdemes felrakni?
-
szasanyi
félisten
válasz Kiskutya #10250 üzenetére
Ők kvázi monitorként használjátok a tévét. A képbeállításokon - és a hangon - kívül szinte semmi nincs használva, hiszen a box a tévé. Ez így mérvadó lehet?
MOD - én is így gondoltam. Tökmind1 milyen FW, jó vagy nem, átváltja HMDI-re és mindent a box végez, a tévé csupán a képet adja hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Erre valaki?
-
szasanyi
félisten
Hogyan lehet gyári, alapértelmezett beállításokat (55C728 reset) visszaállítani? Az összes felhasználói adatot törölni akarom.
-
szasanyi
félisten
válasz Redneck #10290 üzenetére
Pontosabban vissza viszem, de igen. Pont azért vissza kellene állítanom a gyári alapbeállításra (törölve a felhasználói és egyéb adatokat is) csak éppen nem találom hogyan tudom ezt megtenni.
Bár a színek jók és a fényerő brutális, a fekete szint messze elmarad a várttól (inkább kékes-sötétszürke nem fekete bár nem biztos, hogy az átmegy a képpel). És alapvetően nem a tévéműsöroknál van nagy gond, hanem a Dolby Vision / HDR filmeknél ütközik ki nagyon. Pölö a MATRIX 4K HDR számomra nézhetetlen, mert világos szürkés az egész kép és ha nem tudnám, hogy VA panel azt gondolnám inkább IPS mint a monitorom. Plusz a moziknál lévő, alsó és felső "fekete" sávon nagyon látszik milyen messze van a feketétől, ami ráadásul nem is homogén. További érdekessége, hogy a YT videóknál a HDR10-en kívül nem jelenít megmást, a DV tartalmaknál is ezt jelzi ki vagy épp semmit és nem is megy HDR-ben. Pedig olyanokat néztem amiket ismerek és az SK8500 meg a C1 is hibátlanul jelenítette meg Dolby Vision-t (is). Néztem Z9X média player-en is filmet, ott van DV viszont ott meg mással volt problémám: bekapcsolva a lejátszót és átváltva a HDMI-kimenetre azt írta többször is, hogy nincs jel... visszaváltás, újbóli ki- majd bekapcs aztán lett kép is. Aztán PS5 és játékmódra váltás, ahol veszt a színekből amit átkapcsolva PC módba még fakult.
Nem tudom, hogy én fogtam-e ki egy gyengébb darabot vagy mind ilyen, de 250k-ért kizárt, hogy megtartsam. Android rendszert tévén még sosem használtam, és az sem jött be mert számomra fölöslegesen bonyolult - és lassabb is - mint amit megszoktam.
Számomra csalódás lett a tévé tekintettel arra, hogy ez egy korszerű 2021-es modell VA panellal ami még EISA díjat nyert (ezen készülék alapján érthetetlen mi okból).#10292csƵ - az hiba volt. Utólag csak egy dolgot tudsz tenni, hogy megváltoztatod az ott elmentett azonosítókhoz tartozó jelszavakat. Azután semmit nem érnek azzal, ami benne maradt.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz mikrofon #10305 üzenetére
Én konkrétan ezt a verziót néztem aminél jobb nincs, hiszen ez érintetlen UHD BluRay vagyis nem a filmmel van gond. Mondhatnátok, hogy akkor a szememmel de az meg azért nem igaz, mert jó tévén láttam kiváló minőségben.
csƵ - azt nem tudtam. Itt tesztelték, de az IPS miatt nem brillírozott az sem. Ráadásul a SAMUéknál valami ismeretlen okból nem támogatják a Dolby Vision-t sem.
[ Szerkesztve ]
-
-
szasanyi
félisten
válasz ZCoyote #10314 üzenetére
Pont ez a lényeg, hogy elvileg VA de gyakorlatba nekem inkább IPS-nek tűnt. Ennek több oka lehet, mint pölö..
- túlzott elvárás részemről (bár láttam hasonló árú, VA panellal készült Samsungot aminek sokkal jobb feketéje volt)
- a gyártó trükközik , és olcsósít (mondjuk nem ua. a panel kerül mindbe, mint anno az EISA díjas versenynél, vagy azt nem elnyerték hanem meg vették )
- kifogtam egy gyenge darabot
De végül mégis csak egy dolog biztos, és csak ez a lényeg: amit te veszel az milyen lesz, és te hogy leszel megelégedve azzal.
Ezt pedig csak úgy tudod eldönteni mint én, azaz netes rendeléssel megveszed és ha az lenne mint nálam akkor elállsz. Tökmind1 ki mit mond, kinek hogy tetszik és milyen tesztben mi van mivel az adott esetben kicsit sem számít. Még áruházban megnézve - már ha erre egyáltalán van lehetőséged - sem vagy sokkal előrébb, mert túl világos és nagy térben nem látható a lényeg. -
szasanyi
félisten
Ehhez kapcsolódóan még egy gondolat (infó) talán érdekel(het) valakit. Ma visszavittem az 55C728 -at az Euronics (nyíregyházi) szaküzletébe az elállási nyilatkozattal együtt. Kb. 10-15 percen nagyon korrekt ügyintézéssel el is lett intézve, mely végén kp-ben vissza is kaptam a 250k-s vételárat. A gyors ügyintézésen túl azért volt rendkívül korrekt, mert azonnal, kp-ben fizették vissza a vételárat (amire ugye 14 napjuk van, valamint én bankkártyával fizettem).
A sok sz@rság után amit én is tapasztaltam már számos alkalommal vagy hallottam/olvastam róla, így örömteli egy ilyen tapasztalat. Le a kalappal!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- A legfrissebb ASUS BIOS-okkal kicsit felturbózhatjuk a Socket AM5-ös Ryzenünket
- OLED TV topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Projektor topic
- Külpolitika
- Milyen videókártyát?
- World of Warships
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest