Új hozzászólás Aktív témák

  • Szarvy

    csendes tag

    Sziasztok!

    A napokban vásároltam egy 55C715-öt, első dolgom az volt, hogy felraktam a 606-os firmware-t.
    Alapjaiban elégedett is vagyok a tv-vel, egy dolgot kivéve. Optikain rá van kötve egy 5.1-es hangrendszer, ami elvileg dts-t és dolby digitalt tud fogadni.
    A gyári lejátszón ki is megy szépen az 5.1 hang, de egyrészt az a lejátszó elég fapad, másrészt a szélesvásznú filmeket is kihúzza teljes képernyőre, ezáltal torz. Ennek a beállításait állítgatva a képarány már jó, viszont cserébe a képet félbevágva a jobb oldalt balra, a balt pedig jobbra rakja, ami hát, öhm, érdekes élmény :D Ha a torz képaránnyal megpróbálok megbarátkozni, tehát nem piszkálom, nézem a torz képet, akkor viszont jön a következő probléma kb. 20 perc után visszaugrik kb. 5 percet a film, majd ismét kb. 5 perc után teljesen kilép. Szóval ez így kuka.
    Ezen kívül még a Novaplayer 1-es módjával ment ki a DD 5.1, viszont egy fura alapzaj kíséretével. 2-es móddal néma csend.
    Más lejátszókkkal/médiaközpontokkal (VLC, MX player, Kodi, Plex) teljes kudarc, csak stereo hang megy ki az optikain, teljesen mind1, hogy a tv menüjében mit választok ki (pcm, automatikus, hdmi jeltovábbítás), illetve az adott lejátszókon belül is kipróbáltam minden lehetséges kombinációt. Illetve végigpróbálgattam a play áruház szinte összes lejátszóját, ami player keresőszóra szembe jött velem.

    [link] Ezt a topikot találtam még a témában, ahol a kodi az alap lejátszóval nyitja a tartalmakat, amit még nem próbáltam, mert úgy gondoltam, hogy az, hogy kodiból nyitja a gyárt lejátszót, az a lejátszó kritikán aluli működésén nem fog segíteni.
    Van valami tippetek, hogy melyik lejátszót/firmware-t használjam a normális 5.1 kimenet érdekében?
    Előre is köszönöm válaszotokat!

    Üdv:
    Tamás

Új hozzászólás Aktív témák