Új hozzászólás Aktív témák

  • Rick4

    félisten

    válasz Agyasima #83488 üzenetére

    Nem volt cél a személyeskedés, de persze a hozzászólás neked szólt, tehát valamennyire neked kellett hogy írjam.
    Pusztán azt akartam érzékeltetni, hogy sok itt élővel szemben (akiknek minden jól van úgy- ahogy) nekem sok más várossal is van heti szinten odautazós kapcsolatom, így mivel másra is rálát a szemem, ez okból zavar amit itt látok. Talán túl sokat járok másfelé, és túl sok összehasonlítási alapom van azzal, hogy máshol miket látok felépülni, itt miket nem, máshol hogy szólnak az emberhez egy üzletben, itt meg hogy nem, no meg ugye az említett városkaput jelképező körforgalmak különösen jellemzőek Szegedre...

    A jobban érzés mindig kétséges, majd 50 millió kifizetése után kiderül, hogy jobban érzem- e magam ott, ahol előtte sose laktam. :D, de egyelőre félek attól, hogy ez is szimplán a szomszéd fűje - jellegű fíling. :D

    Csak egy apró adalék ehhez az egészhez, ami miatt talán érzékelhető, hogy miért látok dolgokat másképp: Én az Algyői út végénél lakom, az Új Petőfitelep nevű városrészben, gyakorlatilag a városnak itt a vége, 1 sarok, és földút, külterület, tanya, amikor a kutyákkal kisétálunk a város szélére, a szántóföldön nyulak, őzikék legelésznek, a másik oldalra elindulva 400m a 21-es busz végállomása, (habár nem járok busszal, több autóm is van, de mint opció, fontos hogy van tömegközlekedés) kocsival a belváros max 10 perc, 6 km, a tesco 4 km, az autópálya, benzinkutak 2 km, tehát még lehetne is ideális. A városba konkrétan heti 2X fél órára járok be ilyen- olyan ügyeket elintézni, nem fáj leparkolni a belvárosban, de ritkán sikerül elsőre, nyilván érhető, hogy dolgom lenne, és nem tudok időre odaérni, vagy jóval hamarabb kell induljak. Mennék valami normális programra, de az itt rendezettek helyett inkább elmegyek a kutyákkal a rétre sétálni. Hogy miért? Sem a programok színvonala, sem az ott megjelenő közönség nem az én közegem, azok, akik nekem fontosak, szintén nem odajárósok, velük se egy borfeszten szoktam összefutni. Lehet én vagyok nem odavaló, de ezt is vállalom, nincs nagyon miért a belvárosban járkálnom, zavar a kosz, ami persze 3-4 ember 3-4 órai munkájával már meg is szűnhetne, szóval leginkább az zavar, hogy nevetségesen egyszerű módon lehetne minden sokkal tisztább, és ennek ellenére sem az. Pár év alatt szinte minden helyet végigjártunk. nem nagyon tudok leülni egy helyre, ahol ne lenne mocskos az asztal, a szék, vagy ne csalódtam volna azon a helyen már bármikor előtte, sajnos elég hosszú a lista.
    És itt jön a "lehetne, de nem az" rész.
    Amikor ideköltöztem, még földút és minden háznál derítő volt, ezt azóta megoldották, rendes aszfalt út és csatorna van. Ezzel szemben a démász 15 éve küzd azzal, hogy egy gyenge szél, 10 csepp eső esetén ne menjen el az áram, máshol nem ismerik az áramszünet fogalmát, nálam meg 3 szünetmentes tápegység igyekszik ellátni a számomra rossz szituációk kivédését. Annyira jó környék ez, hogy egy kis falusi környezet csendes utcákkal, rossz szándékú és rossz arcú kódorgók nélkül, de annyira azért nem jó, hogy méltók legyünk pl télen egy kis hókotrásra, ha leesik 40 centi hó, és elég nagy a hideg, itt még márciusban is fagyott jéggel csúszkálunk, amikor az Algyői út már csont száraz, és Pestig nem lehet havat látni. Nem azzal a közvetlen környezettel van gond, amiért én magam kell felelősséget vállaljak, a lakhatás, a körülöttem lévő emberek, sajnos ezek azon túl mutatnak, és számomra ezek nyilván megoldhatatlanok.

    És akkor a lényeg, miért is "vágyom" innen el: Az én munkám nem köt sehova, a világ bármely pontjáról működik, csak egy telefon legyen a kezemben, meg térerő legyen. Mehettem volna külföldre, nem akartam, máshol a földrengés, viharok, tűzvész, árvizek olyan más szinten vannak jelen egy ország életében, hogy az ember innen nem biztos, hogy kívánkozik oda hosszú távon, egyszóval jó ez a kis ország nekem, se mérges pókok, se alligátorok, se a Balatonban medúzák, én annak ellenére, hogy ez hülyeség, azért tudatosan kerülöm a veszélyesebb helyeket, nem erre termelődik az adrenalin..
    Mivel azonban annyi melóm van, hogy napi 16 óra sokszor kevés, évi talán 5-6 szabadnap van, nagyon meg kell gondolnom, mikor mire töltöm azt a kevés időt. A távoli utazáshoz kevés, így tökéletesen megfelel a Balaton is, és inkább megyek bármilyen itthoni célpontra, mint másfelé, pedig európát már bejártam, sok országban megfordultam.
    Amennyiben az elképzelésem találkozik a valósággal, és a terveim bejönnek, akkor egyelőre Kőröshegy a kiszemelt célpont, kis hely, de minden elérhető közelségben van, kb ugyanúgy, mint itt, egy élhető környék, de ha kell, pár km-re ott van mindennek a közepe. Ami fontos, hogy amikor nyár van, akad napi 1 órám hogy beugorjak a Balatonba, azt innen nem tudom megtenni. Amikor tél van, nem a szegedi fürdőkbe járok, hanem inkább elmegyek Gyulára, ha az egész napi móka az Asszonnyal kettőnknek 15-20 ezer, akkor is jobban érzem magam, mint a sokmilliárdos csodafürdőben, ahol a páréves kisgyerek ugrál mellettem, és a kosz kavarog a vízben...
    És a legfontosabb rész: érzek még annyi erőt magamban, hogy a következő projektemet összehozva már kezdésnek is kb 270 m2 területen szobakiadással foglalkozzak a nyári szezonban, ezzel és akár egy egész évre való pénzt összehozzak, ezáltal nem csak túlbiztosítom magam, betegség, krach, bármi egyéb jöhet, de pluszban a kifizetett pénz nem egy holt tőke, hanem pénzt hozó lehetőség is, erre sincs sok esély Szegeden, pedig hidd el, alaposan körbejártam a dolgokat, nem találtam olyat amibe beleugrottam volna, pedig igazán kockázatkerülő típus vagyok.
    Szeged sajnos vállalkozási szempontból egy nagyon szűk lehetőségekkel bíró város, annak ellenére, hogy az egyik legnagyobb lélekszámmal rendelkezik, kevés a lehetőség, sem a közeli határ nem nyújt semmi előnyt, sőt, inkább hátrány, és még az autópálya meglétéből sem tudunk profitálni. Szeged az egyik legdrágább, és a keresetek függvényében talán a legdrágább lakás m2 árú város.
    Most komolyan, ezzel én a várost szapulom?

    Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

Új hozzászólás Aktív témák