Új hozzászólás Aktív témák

  • Ragnar95

    nagyúr

    The 100 S01-03
    Sikerült ledarálni a teljes sorozatot és az utóbbi évek egyik legjobb alkotása szerintem.
    Az alapötlet is elég jó, de aztán amiket a következő évadokban behoznak, főleg a 3. évadban, az valami eszméletlen.
    Én a sokak által felfedezni vélt kezdeni tinidráma jelleget se vettem észre, bár lehet hogy ez azért volt, mert az első évad első felét egy nap alatt ledaráltam. Végig izgalmas, pörgős volt a sorozat és bár az elején inkább thriller/kalandsorozat jellege volt, fokozatosan egyre erősebb lett a drámai hatás és eszméletlenül komoly kérdéseket boncolgatott a sorozat, csomószor feladta a leckét a nézőnek, hogy akkor most mi is volt morálisan a helyes döntés.
    A szereplők elég jól kidolgozottak, főleg a 3. évadban a flashbackek is sokat segítettek a karakterek még mélyebb megismerésében.
    A sztori szinte sehol sem vált sablonossá, végig eredeti tudott maradni és csomószor meg tudták lepni az írók a nézőket, illetve elég sok volt a "balladai homály" is, ami aztán szépen fokozatosan kitisztult.
    Persze nem volt tökéletes a sztori, a 2. évadnak egy idő után kicsit késleltetés szaga lett, de szerencsére sehol sem volt unalmas, így még pont nem vált ez túlzottan zavaróvá, illetve főleg a 3. évadban éreztem pár nem tökéletesen indokolt döntést a készítők részéről rögtön Pike kormányzóvá választását kicsit indokolatlannak éreztem, oké, hogy elkeseredettek az emberek, de szerintem nem volt eléggé felépítve a karaktere még ahhoz, hogy meg tudjon nyerni egy választást, ráadásul az is homályos volt, hogy az "alkotmányuk" hogy engedhette volna meg, hogy egy bebörtönzött ember legyen az új kormányzó.
    A 3. évadban az AI-szál behozatal óriási húzás volt, a morális kérdésekről egy kicsit elvontabb, modernebb témára tért át a sorozat és jól sikerült az átvezetés. A végére pedig a City of Light szál is nagyon komollyá fejlődött, bár kicsit Mátrix-szagú volt a befejező részben, de ígyis remek volt mind az ötlet, mind a megvalósítás.
    Szerencsére nem cliffhangerrel zárták az évadot, kíváncsian várom a folytatást, bár most sokkal kevésbé világos, hogy pontosan merre tudják innen tovább vinni a történetet, mint a korábbiakban volt.

    Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

Új hozzászólás Aktív témák