Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz Joshi #68744 üzenetére

    "Itt van Vincent tesztje a Sony X95L Mini LED tévéről. Összehasonlítja a Hisense U8K, Samsung QN95C és a TCL C845 tévékkel.

    Újra értékelődik az, hogy jobb lenne a TCL Mini LED tévéje a Sony-nál."

    "Nem eszik annyira forrón a kását!" :N

    Egyrészt Vincent jó ideje fizetett SONY "szócső", így én már rég óta minden megállapítását erős fenntartásokkal kezelem. :K

    Másrészt ez a - most a zónák számát jelentéktelennek tekintő - Vincent Teoh ugyanaz a Vincent Teoh, aki mindössze 3 éve, a SONY XH90 tesztje kapcsán azon fanyalgott, hogy "32 zones is 32 zones, is 32 zones".... :P

    Ráadásul a "Custom" módban tesztelte, amit a SONY eleve a referencia monitornak megfelelő kép reprodukálására tervezett, és hangolt be. Ami persze nem baj, sőt... csak éppen "árnyalja a képet".

    Ugyanakkor a fair összehasonlítás miatt megvárhatta volna a hamarosan megjelenő TCL csúcsmodellt, a C955-öt is. (Az persze egészen nevetséges, hogy a TCL még mindig nem tudja megmondani, hány zónával szereli majd azt a készüléket.)

    Az ilyen "side by side" összehasonlítás persze mindig nagyon látványos, de a valóság mindenki számára mást mutat, amikor az adott készüléket a saját szemével vizsgálja, vagy akár az otthonában van lehetősége használni azt.

    Technológiailag, a képfeldolgozó processzorát illetően a SONY csúcs LCD-je egy kiváló készülék, ez minden vitán felül áll.

    A natív kontrasztja viszont egy rossz vicc, a "rainbow effekt" miatt pedig számomra szóba sem jöhet.

    Nem értem, miért nem tud végre elszakadni ettől a megoldástól a gyártó...!? :U

    Ami a többit illeti... a videó alapján én a Hisense csúcsmodelljét kifejezetten jónak találom. Szívesen megnézném "testközelből" is.

    A beszámolók alapján a processzora marad el a SONY-tól, és ebben állítólag a TCL is megelőzte, de megfelelő beállítások mellett egy nagyon korrekt készülék.
    És ~fele annyiba kerül, mint a SONY csúcsmodellje. Az pedig - ahogyan Te is rámutattál - nagyon fontos érv a vásárlói döntés során.

    Én mindezeken túl is vallom, hogy a zónák száma a kulcs. Nevetséges, hogy a SONY még mindig ezekkel a pár százas zónákkal bohóckodik, amikor teljesen nyilvánvaló, hogy ilyen profi processzor mellett egy 10.000 zónás csúcskészülékkel vinnének mindent.

    Csak éppen tudatosan alacsonyan tartják a költségeiket, de még inkább bebiztosítják, hogy az elkövetkező 30 évben is ott legyenek a piacon. Minden évben hozzáadnak 50 újabb zónát a csúcs tévéhez, 4-5 évente fejlesztenek valamit a központi egységen, aztán elmondhatják, hogy "milyen innovatívak"...

    Én vallom, hogy a piacon a Hisense Mini LED megoldásai a legjobbak; abban az élen járnak.
    Ha összeállnának a SONY-val, vagy legalább liszenszelhetnék tőlük (esetleg a Panasonic-tól) az aktuálisan legjobb processzort, és kombinálnák a Triluminos-t a saját "Dual Cell" megoldásukkal, és sok 10.000 zónás háttérvilágításukkal, akkor megalkothatnák a mindenki számára lehető legkevesebb kompromisszummal rendelkező, "tökéletes" televízió készüléket.

    Ez persze csak elmélet... mert valószínűleg soha nem fog megvalósulni...

    [ Szerkesztve ]

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák