Új hozzászólás Aktív témák

  • Celtis

    veterán

    válasz wrathchild #57039 üzenetére

    1. Jó minőségű 720p nagyon jól néz ki 4K TV-n is. Esetleg az rtings tesztjeit nézegetheted, mert ők értékelik az alacsonyabb felbontású források megjelenítésének minőségét, habár én nem hiszem, hogy itt lényeges különbségek lennének, főleg megjelenítő technológiák tekintetében.

    2. Az erősítő foglalkozzon a hanggal. Mindent, ami belenyúl a képbe ki kell kapcsolni!
    A TV-n nem lehet kikapcsolni a felskálázást. Mi értelme is lenne? A képernyő közepén egy apró téglalapban akarnád nézni a 720p filmet?

    3. Az audio kódolásokat is ismernie kell a lejátszó eszköznek.

    4. sok-sokezer ft-ért lehet venni HDMI kábeleket (2.1-eseket főleg) a minél jobb képminőség érdekében.
    Na ezt gyorsan felejtsd el. A tudomány pillanatnyi állása szerint semmiféle bizonyíték nincs arra, hogy még a legdrágább kábel akár egy fikarcnyival is jobb képminőséget nyújtana mint a legolcsóbb tescos cucc.
    Persze az adott felbontás, színmélység, képfrissítés bizonyos sávszélesség átvitelét megköveteli. Ha a kábel ezt tudja, akkor lesz kép, ha nem tudja, akkor viszont különböző képhibák fognak jelentkezni vagy egyáltalán nem lesz kép.

    Pontosan ez a helyzet az USB3 kábellel is. Vagy működik vagy nem. Egyéb hatása nincs a képminőségre, ahogy annak sem, hogy milyen eszközön tárolod a filmet vagy hogy USB kábelen, LAN kábelen vagy WIFI kapcsolaton keresztül játszod le.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák