Új hozzászólás Aktív témák

  • junior19

    senior tag

    válasz runner 125 #56037 üzenetére

    A kalibrálás nagyon nem arról szól, amit hiszel, s leírtál, legalábbis ahogy én értelmezem az írásodat.
    Ez mind a szubjektív ízlés része amiről írtál. Ezzel felesleges vitatkozni.
    De ha valakinek az ízlése olyan, hogy a magas színhőmérséklet számára a jó, akkor ne beszéljünk megfelelő arcbőr megjelenítésről. Azért hoztam ezt fel példának, mert nagyon sokszor elhangzik, hogy nem jó az arcbőr, a fű megjelenítése. A kalibrálással ezt is helyre lehet hozni, de ha valaki az ízlése miatt a szabványtól nagyon eltérő beállítással használja a megjelenítőt, akkor vegye figyelembe, hogy ezek sem lesznek megfelelőek.
    A Sony legalább egy képprofilt nagyjából jól beállít, ez most vagy tetszik a felhasználónak vagy nem. Ha nem, akkor választ másik profilt.
    Nekem a tapasztalatom az, hogy a mai tévéken szinte már nem is nagyon kell, lehet változtatni a beállításokkal, hiába van most sokkal több lehetőség, mint korábban. Ami a legpontosabb képmód, azt szinte már csak kalibrálással lehet pontosítani. Ha pedig valaki számára jobban tetsző másikat választ, azt csak még tovább tudja rontani. Sokan elkezdik tekergetni a beállításokat, s azt sem tudják, mi mire való.
    Gyakorlatilag a Sonyn szemre a sötét részek fényerejét opciót kellene beállítani, sokan azt sem tudják, ez mi célt szolgál, s mi a helyes beállítása. Pedig ha az nem helyesen van beállítva, olvastam már itt is olyat, hogy leveszik 40-es értékre, tönkretéve a megjelenített képet. S lehet ez akármilyen szubjektíven tetsző dolog, több kárt csinál a megjelenítésben. Csak mivel általában nem is tudja, hogy mit csinál, s neki tetszik a látvány, jónak hiszi.Pedig nagyon nem jó.

    codec project

Új hozzászólás Aktív témák