Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz B.Junior #54337 üzenetére

    Fogós kérdés. Nagyon "egyivású" készülékek ha összeségében nézzük azt, milyen képi élményt adnak.

    Kontrasztban nagyon hasonlóak, de fekete szintben a Samu jobb. Sokkal több dimming zóna, és agresszívebb algoritmus. Emiatt az árnyékrészletességeket ugyan "levágja", cserébe sokkal jobb fekete szintet produkál összességében. (Én személy szerint ezt preferálom.)

    Mozgásmegjelenítésben a SONY nyer, hiszen abban rég óta piacvezető. Natív 24p tartalmakkal nincsen különbség, csak ott, ahol esetleg finomhangolni kell a BFI-vel, vagy az interpoláción. Ám a beszámolók alapján ebben mindkét tévé jó alapvetően.

    Színhűségben talán a SONY jobb egy fokkal, a Samu QLED paneljeinek színpalettája viszont versenyre kel a SONY féle Triluminos panellal.

    A "sallangok", felszereltség tekintetében a SONY áll kicsit jobban. A Samu nem támogatja a "Dolby Vision" szabványt. (Ez akkor számít, ha kifejezetten ilyen HDR tartalmakat néznél rajta.)

    Szvsz baromi jó tévék... a fentiek alapján, bármelyiket is találod szimpatikusnak, ha még lehet kapni, és amíg lehet kapni őket, érdemes nem sokat várni a megvásárlásával.

    Legutóbb már ~350.000 forint körül volt a 65 colos példány mindegyikből.

    (A Samu QR sorozatából már csak hírmondók maradtak az ország egy-egy Euronics üzletében, és az XF9005-ből sincsen sokkal több elérhető példány országosan.)

    [ Szerkesztve ]

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák