Új hozzászólás Aktív témák

  • chakany

    tag

    válasz Dan-szan #52568 üzenetére

    Ennél azért szerintem árnyaltabb a dolog...
    Nyilván ha professzionális mozizást szeretnél, akkor salappnak teljesen igaza van! :R
    De figyelembe kell venni, azt is, hogy például világos szobában nézed-e, többen nézitek-e. Mert a VA panelnek alacsony a betekintési szöge, az IPS-en viszont széles szögből is ugyanaz a kép.
    Sötét szobában az IPS-en tényleg szürke a fekete, de például nálam (55XG8196) a ritkásra húzott redőnynél sem veszem észre, csak ha direkt azt figyelem. Éjszaka azonban nagyon feltűnő a fekete hiánya, főleg, ha nem 16:9 képarányú a film. A felső és alsó fekete csík szürkén világit (mondjuk az elég érdekes, hogy ha a filmben sötét jelenet van, akkor ott tényleg a feketéhez közelít, míg a képlevágás továbbra is szürke :U ).
    Mivel ezt direkt led megvilágítású, így csak a sarkokban látszik egy picit a felhősödés (világos jeleneteknél itt sötétebb), de egyébként homogén a kijelző.
    Összességében szerintem nem állítható az, hogy egyik vagy másik rosszabb. Megvannak az előnyök és a hátrányok, mérlegelni kell mik az igényeid és mit vagy hajlandó beáldozni érte. Én személy szerint az XH95-ös szériával szemezgettem, de nem volt rá elég pénzem és jött a Telekomnál ez a nagy akció, és megvettem. Majd ha lemegy az ára az XH95-nek, akkor lecserélem és ez megy anyukámnak.
    Ha esetleg valakinél meg tudod tekinteni otthoni környezetben akkor szerintem jobban tudod majd mérlegelni, hogy mi az ami megfelel neked. Ha gondolod nálam megnézheted, mit tud egy ilyen belépő szintű tv.
    Amúgy ha a médiában járok mindig szétnézek a tv-k között. Akármennyire is IPS, azért a többi márkához képest, még mindig feltűnik, hogy melyik tv a Sony.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák