Új hozzászólás Aktív témák

  • Darth_Revan

    veterán

    Sziasztok!

    Hosszas gondolkodás után vettem egy KD-49XF9005 TV-t.

    Jobbnak jobb mint az előző de azért nem dobtam hanyatt tőle.

    10 bites direct LED va panel van benne és fekete amikor jól működik akkor tényleg szép, de vannak esetek ahol zavaró .
    Pl God of War toltokepernyon jobb alsó sarokban pörög a logó és fekete a képernyo de logó körül hibásan feher felhős a kép.

    Amikor közepén van valami akkor jó és nincs fehér felhő, de ha a szelen jelenik meg valami akkor olyan mintha abból az irányból Edge LED módjára elég erősen a széltől is kapna világítást.

    Neztem Stranger Things sorozatot rajta Nvidia Shieldrol (Kodi szoftver 24 hz-re állítja , shield 4k 10bit 420 kimeneti beállítás), PC-n hibamentes, de ezen a TV néhány epizódban (nem az összesnel) amikor az epizód címet írják ki fekete háttérnel akkor szemmel láthatóan villog a kep, mintha valami automata beállítás nem tudná hogy mit kezdjen vele és ki/bekapcsol .

    Próbáltam ki/bekapcsolni mindent ami automatán hozzanyulhat, de semmi, gamma, fekete rasegites, stb.

    Shieldrol 4k videót lejatszva jó, itt vagy játék alatt is (Xbox, PS) az ég szép, semmi banding, viszont fekete és világos azmrnrtnrl van banding. Halo MCC alatt (4k hdr 422, 10 bit kimenet) Delta Halo küldetés előtt a videó PC-n lejatszva sokkal szebb. A TV-n látni film grain effektet és zajt a videóban néhány jelenetben, míg PC-n nem. Illetve color bandinget is látni. Vagy a Halo MCC hdr funkciója szimplan csak bugos ?

    Vagy a 8.0 lenne bugos? Rögtön azzal kezdtem hogy felfrissitettem, de már bánom, az egész ui lassabb mint a gyári 7.0-val volt.

    Hogyan tudom downgradelni vissza a gyári OS-re?

    2 napja csak beallitgatasokat próbálok de nem javul meg a fenti problémák. Sony erősítőn keresztül van minden a tvhez kötve (HDMI 2) de próbáltam a boxot más HDMI kábellrl a tvhez is kötni.

    Tényleg csak ennyi telik a 2018-as csúcs Sony tv-tol ami most is 300k fölött van ?
    Az előző Panasonic 4k TV-n ugyan csak IPS paneles volt és a fekete inkább sötét szürke volt de annak a Direct LED megvilsgatosasahoz képest nem sokkal jobb és az 100e Ft-os tv volt...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák