Új hozzászólás Aktív témák

  • peterk

    senior tag

    Na, urak erre varrjatok gombot...

    Említettem korábban, hogy múlt hét kedd este / szerda reggel megadta magát a 3 hetes 65XE8577-em. Szervíz, kijelző hiba, cserélik az egész TV-t. Tegnap megjött az új TV, és mivel a Sony nemzetközi garancia keretében cserélték, nem a Mediamarktban (ahol az elromlott TV-t vettem), így egyenesen Franciaországból érkezett az új TV, futárral a szervízbe, onnan hozzám.

    Namost mivel nem magyarországi a TV, az nem lepett meg, hogy vannak apróbb különbségek. Ez már eleve a legfrisebb firmwarrel jött, nem nekem kellett frissíteni. És volt rajta Amazon app, és még néhány egyéb előtelepített app, ami a magyaron nem volt. A megdöbbentő a következő: Az előző TV-men (megnéztem, mindkét TV PONTOSAN ugyanaz a típus, a legutolsó típusjelző albetűig), szóval az előző TV-men a youtube és a netflix maximum 1080P felbontásban volt hajlandó menni. Ezen az újon pedig úgy szalad a 4K, HDR a youtube és a netfilx appban is, mint a mese. És ezen kimegy a digitális hang is az optikai kábelen, az előző, Mediamarktban vett TV-men ez sem működött, csak PCM-et volt hajlandó kiküldeni.

    Mivel mindkét TV vadonat új, egyik TV-t se raktam tele semmilyen appal, és nem is konfiguráltam szét (a Sony shelf és a samba letiltáson kívül, amit viszont mindkettőn azonnal megcsináltam), szóval az sem lehet, hogy az előző TV-n elkonfiguráltam volna valamit. Mivel 1 hetet töltöttem az előző finomhangolásával, fejből vágtam az összes beállítást, csak végig kellett rohannom rajta. És hülye sem vagyok, láttam már elég műszaki eszközt, szóval nincs semmi banális amit kihagytam volna az előzőn, itt meg nem.

    Szóval nincs más válaszom a dologra, mint az, hogy hiába ugyanaz a modell tökéletesen, itt nálunk bizonyos szolgáltatásokat nem kapunk meg úgy, mint más országbeliek. Az, hogy a netflix így működik az is meglep, de az nem döbbentett le. De, hogy a youtube is limitált volt az előző TV-n és nem limitált ezen, az már eléggé lehangoló... :(

    (Az viszont bosszant, hogy az új TV-n észrevettem egy enyhe karcolódást a képernyőn. A képet egyáltalán nem befolyásolja, még egész közelről sem tudok kivenni semmit. Maga a karcolódás is csak kikapcsolt TV-nél látszik, nagyon közelről, és csak akkor, ha megfelelő oldalsó szögből a fény felé fordulva nézem. Első reakcióm mégis az volt, hogy a p***ba, vissza az egészet a dobozba és vigyék innen, hozzanak egy hibátlant. De aztán öt perv mérgelődés után úgy döntöttem, hogy maradjon. Ott egye meg a fene azt a karcot. Tényleg nem látszik, egy hónap múlva már nem fog érdekelni, de most azért bosszantó, hogy semmi nem tud 100%-ban jól megoldódni, valaminek muszáj belepiszkítani a történetbe.)

    [ Szerkesztve ]

    Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

Új hozzászólás Aktív témák