Új hozzászólás Aktív témák

  • I3vagyI5

    csendes újonc

    Hónapok óta olvasom ezt a SONY topicot, csak ritkán írok. SONY 50W805C TV-nk van most, amihez nagyon érik egy 55XE9005-ös TV. Az előző mondatot azért írtam, hogy érthető legyen mihez képest írom a következőket. Néhány hete bekapcsoltam egy évek óta nem használt 51 cm-es TOSHIBA CRT TV-t (teljesen sík képernyős, négyzetes sarkakkal), utolsó a fajtájából (CRT-s TV-k). 2008 körül vettem, amikor már SONY CRT TV-t nem lehetett venni, és más ismert márkából sem nagyobbat mint 51cm.
    Kövezzenek meg, de ennek a CRT TV-nek, a kép nagyságának és a kép felbontásának kivételével (fontos szempontok az biztos) sokkal lélegzetelállítóbb képe van a mostani SONY LED TV-khez képest. Nem örülök, hogy ezt kell írnom, mert ez azt jelenti, hogy még sokat veszítünk a CRT TV-khez képest a kép fényerejében, a színekben, kontrasztban, fekete-fehérben és a kép mozgásában is, egy szóval úgy a kép egészében.
    Ez az én szubjektív véleményem és ajánlom, hogy akinek még van jó CRT TV-je, az egy média lejátszó segítségével nézze meg a képét. Én néhány hete bármennyire is nevetségesen hangzik, de a koncerteket (pl. ahol sok fényeffektus van, jó példa Youtube-on Tomorrowland 2015 Official Aftermovie), Formula 1-et ( pl. a Ferrari piros színének mélysége, csillogása) a CRT TV-n nézem 51 cm nagyságban a SONY 50 inch-e ellenére. Nem azt mondom a fenti írásommal, hogy gyerünk vissza a CRT TV-khez, de már sokkal kritikusabb vagyok az LCD TV-khez, és látom, hogy még van hova fejlődni, az az mit "újra" elérni.

Új hozzászólás Aktív témák